Halka açılan fitbit'in piyasa değeri 6.2 milyar doları geçti

Halka açılan fitbit'in piyasa değeri 6.2 milyar doları geçti

Bir süredir beklenen halka arzını bugün New York Borsası'nda yapan fitbit, büyük ilgi görüyor. Açılış fiyatı 20 dolar olarak belirlenen fitbit'in hisseleri kısa süre sonra beklentilerin yüzde 52 oranında üzerine çıkarak 30 doları geçti. Halka arzıyla piyasa değerinin yaklaşık 4.1 milyar dolar olacağı tahmin edilen fitbit'in şu anda piyasa değeri 6 milyar doların üzerinde.

fitbit'in gördüğü ilgide şirketin fitness bileklikleri alanında, yüzde 34,2'lik payla pazar lideri olmasının etkisi büyük. Halka arz başvurusunda finansal sonuçlarını açıklayan fitbit geçtiğimiz yılı 745.4 milyon gelirle kapatmış, toplam 10.9 milyon giyilebilir cihaz satmış ve 9.5 milyon ücretli abone sayısına ulaşmıştı. Sonuçlarda fitbit'in satışlarının kurulduğu 2011 yılından bu yana yıllık bazda gösterdiği hızlı büyüme dikkat çekiyor.

fitbit

fitbit'in parlak halka arzına karşın şirketin benzer yollardan geçen BlackBerry ya da Candy Crush'ın yapımcısı King ile aynı kaderi paylaşabileceğini düşünenler de var. Zira fitbit'in moda ve sağlık arasında konumlanan giyilebilir cihazıyla getirdiği inovasyonun değeri tartışmalı. Diğer taraftan Apple, Google gibi teknoloji devleri ve İsviçreli saat üreticilerinin de dahil olması hızlı büyümesi beklenen giyilebilir teknolojiler alanında şirkete ciddi bir fırsat sunabilir; elbette artan rekabette yer edinmeyi başarabilirse... fitbit'in bunun için nasıl bir yol izleyeceğini birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.