Fitbit giyilebilir cihaz pazarında 1 numara, Xiaomi onun ensesinde

Fitbit giyilebilir cihaz pazarında 1 numara, Xiaomi onun ensesinde

Akıllı telefonlara nazaran ürün çeşitliliğinin oldukça az olduğu giyilebilir ürünler pazarı Xiaomi'nin etkisi altına girdi. Xiaomi'nin Mibands adlı akıllı bilekliği IDC'nin 2015 birinci çeyrek sonuçlarına göre ikinci sıraya yerleşti.

Daha çok spor/fitness bilekliği olarak pazara erken adım atan Fitbit, 2015'in ilk çeyrek sonuçlarına göre pazar lideri konumunda. Bir önceki yıla göre satışlarını 2,2 milyon artırarak 3.9 milyon adetlik satış yapan Fitbit, halen pazarın yüzde 34,2'sini elinde tutuyor. Ancak Xiaomi'nin nefesi akıllı saati Surge ile çıkış yapmak isteyen Fitbit'in üzerinde.

2014'ün ilk çeyreğinde piyasada olmayan Xiaomi Mibands, bir yıl sonra 2.8 milyon adet satış yaparak yüzde 24.6 oranında bir pay kapmış. Toplamda 11,5 milyon adetlik giyilebilir cihaz satışının kaydedildiği çeyrekte Fitbit ve Xiaomi pazarın yarısından fazlasını elde tutmayı başarmış ve en yakın takipçilerine de ciddi bir fark atmış.

Giyilebilir cihaz akilli saat istatistik IDC

İlk 5'e giremeyen büyük markalar ve yaklaşan 'köpekbalığı'

İlk 5'e giren markalardan Garmin yüzde 6,1,  Gear serisi akıllı saatleri geliştiren Samsung yüzde 5,3 ve Jawbone yüzde 4,4 oranında pay alabilmiş. Sony, Huawei, Asus, LG ve Pebble gibi diğer üreticiler ve Nike, Adidas gibi markalar ise ilk 5'e girememiş ki bunların bazıları 2014'ün en çok akıllı saat/bileklik üreticileri arasındaydı.

Geçtiğimiz günlerde ABD ve Avrupa mağazalarını açan Xiaomi'nin fiyat avantajıyla ve Çin pazarındaki başarısıyla öne çıktığı pazar aslında yeni yeni şekilleniyor. Zira küçük balıklar için bir 'köpekbalığı' konumundaki Apple Watch ilk çeyrekte pazara girmiş değildi. 349 dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkan Apple Watch'un 1 gün sonra yaklaşık 1 milyon adet sattığı tahmin edilmişti.

Nisan ayında pazara çıkan Apple Watch'un şu anda kaç milyon sattığını henüz bilmiyoruz ama önümüzdeki pazartesi günü düzenlenecek olan WWDC 2015'te bu sorunun cevabını almayı bekliyoruz.  Tahminleriniz varsa yorumlarınızı eksik etmeyin lütfen.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.