2014 yılında en çok akıllı saat üreten markalar [Webrazzi PRO]

2014 yılında en çok akıllı saat üreten markalar [Webrazzi PRO]

Webrazzi PRO'dan ilgi çekeceğini düşündüğümüz bir içeriği paylaştığımız haftanın grafiği yazı dizimizde bu haftanın konusu, muhtemelen tahmin edebileceğiniz gibi, akıllı saatler.

Hafta içinde Apple'ın oldukça ses getiren Apple Watch lansmanını hatırlarsanız sizlere canlı bloglamıştık. Lansman sonrasında Apple'ın kısa süre içinde piyasaya sunacağı akıllı saatlerle ilgili çok şey konuşuldu. Cihazın fiyatı, iPhone ile entegrasyonu, 20 bin doları bulan pahalı versiyonlar, Apple Watch sahibi olmayanların da ekranlarına zorunlu olarak getirilen uygulama icon'u vesaire...

Tüm bu konuşulanları bir kenara bırakıp; sizlerle 2014 yılı içinde 'akıllı saat' kategorisinde cihaz(lar) üreten markaların satış rakamlarını paylaşmak istiyoruz. Smartwatch Group tarafından hazırlanan grafiğe göre 2014 yılında en çok akıllı saat üreten firma 1 milyon 200 bin adetle Samsung. İkinci sırada 700 binle bir Kickstarter projesi olarak doğan Pebble, üçüncü sıradaysa Fitbit yer alıyor. Listenin geri kalanında da Sony, Lenovo, LG, Withings ve Asus gibi isimler var.

Giyilebilir teknoloji pazarının büyüklüğü 2018'de 12 milyar doları aşacak

Akıllı saatlerle ilgili diğer bazı rakamlara da bakacak olursak; kullanıcıların akıllı saatlerinde en çok kullandıkları özellikler spor aktivitelerinin takibi, normal saat işlevi ve akıllı telefondaki bildirimleri takip etmek olarak sıralanıyor.

Bunun dışında giyilebilir teknolojinin 2018 yılında toplam pazar büyüklüğünün 12 milyar doları aşması bekleniyor.

en-fazla-satilan-akilli-saatler

Webrazzi PRO nedir?

THY, Akbank, Turkcell, Google, Revo Capital, BKM, Limango ve n11.com gibi çok sayıda şirket tarafından kullanılan Webrazzi PRO için, dijital sektörün bilgi merkezi diyebiliriz. Dilerseniz 7 gün süreyle geçerli olmak üzere hemen şuradan ücretsiz olarak Webrazzi PRO’yu deneyebilirsiniz.

Webrazzi PRO’da e-ticaret, ödeme sistemleri, sosyal medya, dijital pazarlama, oyun ve donanım gibi çok sayıda konu başlığı hakkında 2500’ün üzerinde istatistik ve 10’larca özel not bulabilirsiniz. Veriye dayalı düşünme alışkanlığı kazandıran Webrazzi PRO’nun aynı zamanda sektörel sunum ya da rapor hazırlarken de oldukça faydalı olduğunu söyleyebiliriz.

Örnek olarak Webrazzi PRO verileriyle hazırlanan 45 Saniyede Türkiye E-Ticaret Pazarı başlıklı video’yu izleyebilir, ya da haftanın grafiği yazı dizimizin tamamına göz atabilirsiniz.

(Görsel kaynak: sharshonm/Shutterstock)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.