Swatch, akıllı saatini üç ay içinde piyasaya sunmaya hazırlanıyor

Swatch, akıllı saatini üç ay içinde piyasaya sunmaya hazırlanıyor

Saatler değişiyor. Dünyanın popüler saat üreticilerinden Swatch da yeni yarışta yer almak için düğmeye bastı. Daha önce akıllı saatlere şüpheli yaklaşan İsviçreli saat üreticilerinden biri olan Swatch, önümüzdeki üç ay içinde akıllı saatini piyasaya sunmayı planlıyor.

Swatch CEO'su Nick Hayek'in Bloomberg röportajında verdiği bilgiye göre, şirket internet bağlantısı olan ve şarja ihtiyaç duymayan bir akıllı saat geliştiriyor. Swatch akıllı saati Windows ve Android telefonlarla uyumlu ve mobil ödemeleri destekliyor. Mobil ödemeler için İsviçre'nin en büyük iki perakende şirketi Migros ve Coop ile anlaşmaya varan Swatch, yeni markalarla görüşmeye devam ediyor.

Hayek açıklamasında akıllı saat üretimi destekleyecek ve otomotiv gibi diğer endüstrileri de etkileyebilecek yenilikçi projeler üzerinde çalıştıklarını söylüyor. 2014 yılında rekor sayıda patent aldıklarını söyleyen Hayek, bu patentlerin arasında piyasadaki muadillerinden iki kat daha uzun ömürlü şarjlar olduğunu da belirtiyor. Hatırlayacağınız gibi Nisan ayında piyasaya çıkacak olan Apple Watch'ın en çok şüpheyle karşılanan özelliklerinden biri de şarj özelliğiydi.

Akıllı saatler yenilikçi saat üreticileriyle teknoloji şirketlerinin rekabet ettiği bir alan olarak, bu yılın izlemesi en ilginç alanlarından biri olacak. Swatch akıllı saati için hem planlanan satış tarihi hem de özellikleriyle Apple'a karşı şimdiden gardını almış gibi görünüyor. Apple Watch henüz piyasaya sürülmeden üreticileri endişelendirmeye devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.