Google Bazı API'leri ve Google Health'i Kapatıyor

Google Bazı API'leri ve Google Health'i Kapatıyor

Google, ücretsiz sunduğu servislerin yanında yazılım geliştiricilere sunduğu ürün API'leri ile de web dünyasını zenginleştiriyor. Tabii zaman zaman geri adım da atıyor. Google resmi blogundan yapılan açıklamaya göre sayıları 50'ye yaklaşan onlarca servis API'ından bazılarını kapatılacak, bazılarını ise güncellemeyecek. Kapanacak API'ler arasında Google Translate'in bulunması dikkat çekerken, Google Health ve  Google Powermeter'ın da kapatacağı duyuruldu.

Google Geliştiriciler Konferansı Google I/O'da 7 yeni servis API'si ( Discovery ServiceTasks APIBooks APIPagespeed Online APIPlaces APIPrediction APIFusion Tables API) tanıtılmıştı. Bu API'ler geliştiricilere yeni fırsatlar sunsa da Google'ın bahar temizliği adıyla 11 farklı API'yi kapatması geliştiricileri pek memnun etmedi. Özellikle Google Translate (Google Çeviri) API'sinin kapatılması tepki gördü ve Google ücretli bir modelde bu API'nin devam edebileceğine yönelik bir güncelleme yaptı.

• Güncellenmeyecek API'ler: Code Search API,Diacritize APIFeedburner APIsFinance APIPower Meter APISidewiki APIWave API • Kapatılacak API'ler: Blog Search APIBooks Data API ve Books JavaScript API (yeni API değil), Image Search APINews Search APIPatent Search APISafe Browsing API (sadece 1. sürüm), Translate APITransliterate APIVideo Search API,Virtual Keyboard API

Arama motoru devi, bir kaç yıldır beklediği etkiyi göstermeyen sağlık hizmetleri servisi Google Health ile enerji tüketimine dikkat çeken farkındalık projesi Google PowerMeter'i de kapatacağını açıkladı. Google Health 1 Ocak 2012, Google Powermeter ise 16 Eylül 2011'den itibaren hizmet vermeyecek ve Google'ın atıl ürünler deposuna gönderilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.