Google sağlık verilerinizi Google Fit'le toplamaya hazırlanıyor

Google sağlık verilerinizi Google Fit'le toplamaya hazırlanıyor

Sağlık verileri gittikçe daha değerli hale geliyor ve Google, bu alanda rakiplerinin gerisinde kalmak istemiyor. Forbes'un özel haberine göre Google, popüler fitness ve sağlık uygulamalarının verilerini toplamak üzere Google Fit'i geliştiriyor. Habere göre Google, bu yeni platformu 25-26 Haziran'da düzenlenecek olan I/O Konferansı'nda duyuracak.

Platformun özellikleri Apple'ın geçtiğimiz haftalarda duyurduğu HealthKit ile büyük benzerlikler içeriyor. Google Fit, açık bir API ve kurulum setiyle, sağlık uygulamalarının kullanıcı verilerini paylaşmalarına izin verecek şekilde geliştirilmiş.

Forbes'un yorumu, Google Fit'in giyilebilir cihaz üreticileriyle ortaklıklarının da duyurulacağı yönünde. Buna göre, konuya yakın kaynaklar, Google Fit'in giyilebilir cihazların, Google'ın bulut hizmetleriyle etkileşime geçmesini sağlayacak özellikte olduğunu belirtiyor. Bu da bir tür Google Fit ekosistemine işaret ediyor.

Google bundan önce 2012 yılında Google Health platformuyla benzer bir girişimde bulunmuş ancak kullanıcıların verilerini paylaşmak istememesi nedeniyle platformu kapatmak zorunda kalmıştı. Sağlık uygulamaları ve giyilebilir cihazların kullanıcılar tarafından daha fazla benimseniyor olduğu gerçeği Google Fit'in ardındaki motivasyonlarından biri olabilir.

Google işletim sistemini kullanan lider üreticilerden Samsung'un ise kendisine ait bir sağlık platformu bulunuyor. Google Fit'in, geçtiğimiz Mayıs sonunda piyasaya sunulan Sami adındaki bu platformun yerini alması da söz konusu olabilir.

Google'ın bu adımı ise gizlilik konusunda alevlenen tartışmaları alevlendirecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.