Line Music, Apple Music'ten önce pazardaki yerini aldı

Line Music, Apple Music'ten önce pazardaki yerini aldı

Apple'ın yeni müzik uygulaması Apple Music'i 30 Haziran'da kullanıma sunacağını açıklamasından sonra rakip şirketler de hamle yapmaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda müzik servisini test etmeye başlayan popüler mesajlaşma uygulaması Line, Line Music'i Japonya'da kullanıma sunduğunu açıkladı.

Tayland'da aylık 2 dolara başlatılan test süresinin üzerinden çok fazla geçmediği için Line'ın bir savunma hamlesi yaptığını düşünmek zor değil. Zira Line da Apple gibi ücretsiz modeli olmayan bir servis sunuyor ve Apple pazara girdikten sonra tam bir rekabet söz konusu olacak.

İki farklı abonelik modeli, öğrencilere yüzde 40 indirim

Line Music, aylık 500 yen (4$, yaklaşık 11 lira) ve 1000 yen değerinde iki farklı abonelik sunuyor. İlkinde 1,5 milyon şarkı arşivine 20 saat müzik dinleme erişim sunulurken, 2 katı değerindeki abonelikte her şey sınırsız. Gençler arasında popüler bir uygulama olan Line, öğrencilere yüzde 40 oranında indirim yapıyor. İlk kullanıcılara da 2 ay ücretsiz kullanım hakkı veriyor.

Apple Music sosyal etkileşim açısından ne kadar etkili olacak bilmiyoruz ama Line kullanıcıları müzik parçalarını birbirleriyle kolayca paylaşabilecek. Line'daki sanatçıları da takip ederek onlarla etkileşim kurabilecek.

Line Music Muzik

Diğer ülkelere de açıklacak, web sürümü de gelecek

Yapılan açıklamalara göre Line Music kademe kademe diğer ülkelere de açılacak. Line Music'e webden erişimin yolu da açılacak. Böylece bilgisayarlardan da erişmek mümkün olacak.

205 aylık aktif kullanıcıya sahip olan Line'ın müzik servisini ev sahibi olduğu Japonya'dan başlatması gayet normal. Aktif kullanıcılarının yarısı Japonya, Tayland ve Tayvan coğrafyasında. Diğer yandan Spotify vb. rakiplerin Japonya pazarında yer almaması Line için bir avantaj.

10 milyar dolar değerleme hedefiyle halka arz olmayı isteyen Line, Line Pay adlı ödeme sistemini, Line Taxi adlı taksi çağırma servisini de yönetiyor. Son olarak (geçen hafta) 20 kişiye kadar grup görüşmesi yaptıran Popcorn Buzz adlı uygulamasını tanıtmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.