Mesajlaşma uygulaması Line, aylık 2 dolara müzik aboneliğini test ediyor

Mesajlaşma uygulaması Line, aylık 2 dolara müzik aboneliğini test ediyor

line music

Mobil mesajlaşma uygulaması Line müzik uygulamalarıyla rekabete hazırlanıyor. Borsaya açılma planları yapan Line'ın fiyat politikası oldukça iddialı.

Mobil mesajlaşmanın yanına oyun ve ödeme sistemi özellikleri de ekleyen Line, aylık sadece 2 dolara müzik aboneliğini başlatmayı planlıyor. Söz konusu yenilik Tayland'da test ediliyor ve Line kullanıcılarının uygulamadan ayrılmadan müzik parçalarına ulaşmasına ve paylaşmasına olanak tanıyor.

Aylık 205 milyon aktif kullanıcıyla en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan Line, Tayland'daki RS Music ile bir henüz lisans anlaşması yapmış ancak müzik/sanatçi portföyüne sahip net bir bilgi yok. Aralık 2014'te Japonya da bazı anlaşmalar yaptığı bilinen Line, test aşamasındaki müzik aboneliğinde ilk ay için ücret almıyor.

line-music-2

Altyapı var, peki ya içerik?

2013'te Japonya'da müzik parçaları satın alma hizmetini açan Line, 2014 sonunda Mixradio servisini Microsoft'tan satın almıştı. Yani altyapı açısından bir sıkıntısı olmayan Line'ın Asya pazarındaki popüleritesi ve gücü malum olsa da Avrupa pazarında iş yapabilmesi için lisanslı içeriklerde güçlenmesi gerekiyor.

Artık video içerikleri kapsayacak olan Spotify gibi rakiplere kafa tutabilmek için sadece fiyat rekabetinin yeterli olmayacağı malum. Fransız Deezer ise rekabeti şimdiden Tayland'a taşımış durumda.

Özellikleri çeşitlendirmenin riski

Bildiğiniz gibi Line, Şubat 2015'te markalarla kullanıcıları bir araya getiren LINE@’i yayınlamıştı. Hizmetlerini çeşitlendirmek konusunda çekingen davranmayan uygulama, hali hazırda gelirlerinin yarısını uygulama içi ödeme özelliği taşıyan oyunlardan sağlıyor. Müzik gibi hemen her kullanıcıya dokunan bir alana adım atması da bu anlamda etkili görünüyor ancak bir riski de beraberinde getiriyor.

Line gibi odak noktasını dağıtan uygulamaların riskli bir adım attığını söyleyebiliriz. Kullanıcılarınuzun vadede bu durumdan memnun olup olmayacağı meçhul. Facebook tarafından satın alınmadan önce sadece mesajlaşmaya odaklanan Whatsapp'ın da mesajlaşma uygulamaları içindeki tescilli liderliği bu durumu doğruluyor.

Mesajlaşma uygulamalarının evrimi hakkında yorumlarınızı bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.