Ödeme sistemlerini dünyaya açmak isteyen Line, WebPay'i satın aldı

Ödeme sistemlerini dünyaya açmak isteyen Line, WebPay'i satın aldı

line pay webpay mobil odeme2015'e Japonya'da başlattığı taksi hizmetiyle merhaba diyen Line, WebPay'i satın alarak ödeme sistemleri tarafında bir atak daha yaptı.

Mobil mesajlaşma uygulaması Line, gelir modellerini geliştirmek için ödeme Aralık 2014'te Line Pay çözümünü tanıtmıştı. (Bkz: Snapcash) Line Pay, Line içindeki dijital ürün satın almaları, kişiler arası para transferi ve yeni taksi hizmeti için kullanılılabiliyordu.

Line Pay'in dışa açılımını sağlayacak

Herhangi bir rakamın açıklamadığı WebPay satın alması, Line'ın dış ödeme kanallarında büyümesini sağlayacak. Geçen yıl 1.5 milyon dolar yatırım alan WebPay, Japonya'da web ve mobil alanda ödeme hizmetleri sunuyor. Kısacası Japonya'nın Stripe'ı gibi biliniyor.

webpay mobil web odeme sistemleri

Güney Koreli arama motoru devi Naver'in Japonya'da konumlandırdığı bir girişim olan Line, yeni CEO'su Takeshi Idezawa ile küresel büyümeye odaklanacağını paylaşmıştı. Line'ın ödeme hizmetlerini de Asya dışına çıkarması bekleniyor.

2014 sonunda 500 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaştığını açıklayan Line, Aralık 2014'te Türkiye'de 10 milyon kullanıcıya ulaştığını açıklamıştı. Uber rakibi taksi hizmetinin yanında market alışverişi ve müzik dinleme gibi alanlarda açılımlar yapan Line, Naver'in gelirlerinde de önemli bir pay sahibi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.