Apple'ın müzik dinleme servisi Apple Music 30 Haziran'da kullanıma açılıyor [WWDC'15]

Apple'ın müzik dinleme servisi Apple Music 30 Haziran'da kullanıma açılıyor [WWDC'15]

Apple'ın Spotify ve Deezer'ı doğrudan hedef alan müzik yayın ve keşif servisi Apple MusicWWDC'15 geliştiriciler konferansında resmen duyuruldu. Şirketin geçen yıl 3 milyar dolara satın aldığı Beats Music'in altyapısı üzerinde geliştirilen Apple Music, Apple'ın devasa iTunes kataloğu ve ağının da desteğiyle müzik aktarım servislerinde şirketi liderlik koltuğuna taşıyabilir.

ABD pazarı için aylık 9.99 dolar abonelik ücreti açıklanan Apple Music, 6 üyeye kadar aileler için toplam 14.99 dolarlık 'aile paketi' seçeneğini de sunuyor. İsteyenler servisi 3 ay boyunca ücretsiz deneyebilecek. Ancak ürünün rakipler karşısındaki asıl avantajı, iOS'in müzik uygulamasıyla 'native' olarak entegre şekilde sunulacak olması. Yani Apple Music, tüm fonksiyonlarıyla birlikte sonbaharda son kullanıcıya nihai sürümü açılacak olan iOS9'da yerleşik olarak bulunacak.

Diğer dijital müzik aktarım servislerinde de olduğu gibi albüm ve single'ların yanı sıra yetenekli müzisyen ve yapımcılarca düzenli olarak hazırlanacak özel listeler de Apple Music'te yer alacak. Ek olarak New York, Londra ve Los Angeles'ta yerleşik DJ'lerin çalacağı canlı DJ kanalı Beats1 da Apple Music içinde gelecek.

Müzisyenler için yeni pazarlama platformu: Connect

apple-music-logoFirma, karmaşık bir müzik aktarım, radyo, keşif ve sosyal etkileşim süiti olarak da tanımlayabileceğim Apple Music uygulamasını kişiselleştirmeye oldukça açık olacak şekilde hazırlamış. Servise üye olunduğunda daha önceden sahip olduğunuz tüm müzikler Apple Music arşivine eklenecek, zevkinize göre örnekler tanıttığınız motor size uygun şarkı, sanatçı ve albüm keşfinde yardımcı olacak, çalma listesi oluşturup paylaşmanızı teşvik edecek.

Apple Music uygulamasına entegre olarak gelen Connect ise, müzisyenlerin kendi özel sayfaları üzerinden dinleyicilerle iletişim içinde olmasını sağlayan bir pazarlama platformu olarak tanımlanabilir. Müzisyenler Connect hesaplarına manuel girişler yapabilecekleri gibi sosyal medya hesaplarından otomatik güncelleme de çekebilecekler, yani Connect'i bir sosyal medya derleyicisi olarak kullanabilcekler.

30 Haziran'da 100'den fazla ülkede yayına başlayacak Apple Music, ilk etapta iOS, OS X ve Windows platformlarında kullanılabilecek. Servisin sonbaharda da Apple TV ve Android platformlarına gelmesi planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.