Apple, Beats'i 3 milyar dolara satın alacağını duyurdu

Apple, Beats'i 3 milyar dolara satın alacağını duyurdu

Apple'ın bugüne kadar yapacağı söylenen en büyük satın alma artık resmileşti ve Apple Beats Music ve Beats Electronics'i 3 milyar dolara satın aldı. Apple'ın bugün basın bildirisiyle duyurduğu haberde, Beats kurucu ortakları Jimmy Iovine ve Dr Dre'nin beklendiği şekilde Apple'a katılacağı belirtiliyor.

Anlaşmaya göre Apple her iki şirket için ödeyeceği 3 milyar doların 2,6 milyar dolarını peşin ödeyecek, kalan 400 milyon dolarlık kısmı ise zamana yayılacak. Satın almanın 2014 dördüncü çeyrekte tamamlanması planlanıyor.

Açıklamada Apple CEO'su Tim Cook, Beats ile birlikte dünyanın en yenilikçi müzik ürün ve hizmetlerini geliştirebileceklerini söylüyor. Buna karşılık, Apple ve iTunes'la halihazırda yakın çalışan Jimmy Iovine, hafif romantizme kayan açıklamasında Beats'i kurarken Apple'dan çokça esinlendiklerini ve kalbinin derinliklerinde Beats'in Apple ait olduğunu bildiğini söylüyor.

Apple, Beats Electronics'in kuruluşundan bugüne kadar geçen 5 yıllık kısa bir sürede donanımlarıyla premium bir müzik dinleme deneyimi getirmekteki başarısına değiniyor açıklamasında. Şirket, halihazırda Amerika'da en iyi satan ürünlerinden biri olan Beats'in Apple mağazaları ve anlaşmalı dağıtımcılar yoluyla  dünya çapında satışa çıkacağının da haberini veriyor.

Apple, Beats'in "üst düzey" olarak tanımladığı üyelik servisini de iTunes Radio'nun yanına ekleyecek. Yani, Beats Music servisi ayrı olarak konumlandırılacak, en azından bir süre. Böylelikle Apple, halihazırda iTunes'dan müzik satın alan müşterilerini de kaybetmeyecek.

Apple'ın Beats'i satın almasının ardındaki en önemli sebep olan online müzik servisi Spotify ve Pandora gibi rakipleriyle rekabetini bir hayli ilginç hale getirecek.

Satın alma haberini ilk duyuran Financial Times'ın konuyla ilgili dün yayınladığı haberde paylaştığı infografik Apple'ın bugüne kadar yaptığı satın almaların iyi bir özetini sunuyor. Görüldüğü gibi şirketin yaptığı en pahalı satın alma, 400 milyon dolarlık bir fiyatla Next'in satın alınması olmuştu.

apple satın almalar

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.