Home Away'den Hemen Kiralık'a 2 milyon dolar yatırım

Home Away'den Hemen Kiralık'a 2 milyon dolar yatırım

Türkiye'nin Airbnb'si diyebileceğimiz Hemenkiralik.com'a Airbnb'nin rakibi HomeAway.com'dan yatırım geldi. Borsaya açık olan 2.6 milyar değerindeki HomeAway, Hemen Kiralık'ın azınlık hissedarı oldu.

Henüz doğruladığımız bilgiye göre Home Away, 2 milyon dolar karşılığında Hemen Kiralık'ın yüzde 12,9 oranında hissesinin sahibi olarak stratejik bir yatırım yapmış oldu. Bu son tur yatırımla Hemen Kiralık'ın değerlemesi ise 15,5 milyon dolara ulaştı.

Bu yatırım turunda 212 Capital de 500 bin dolar yatırım yapmış ve yüzde 28.3 hisse oranıyla en büyük yatırımcı konumunu sürdürmüş. Hasan Aslanoba (Aslanoba Capital) ise Home Away ile hemen hemen aynı hisse oranında (%12,6) kalmış.

Paylaştığımız bilgileri kendi kaynaklarımızdan elde ettiğimizi belirtmiş olalım. Şirketten konuyla ilgili detaylı bilgi gelmesi durumunda, sizlerle mutlaka paylaşacağız.

HemenKiralık 2012 yılında kurulmuştu

Kısa bir özet geçmek gerekirse Remi Onur, Mehmet Ülkü, Alper Kaya ve Rina Onur tarafından Ocak 2012'de kurulan Hemen Kiralık, 3 ay sonra 212 Capital'den ilk yatırımını, Ağustos 2012'de de 2. yatırımını almıştı.

2013 yazında 212 Capital ve Hasan Aslanoba ortaklığından toplam 2,5 milyon dolar daha yatırım alan İstanbul merkezli girişim, Wired tarafından İstanbul'un en gözde girişimleri arasında gösterilmişti.

Alacağımız yeni bilgilerle haberi güncelleyeceğiz ki operasyonel anlamda nasıl bir işleyiş olacağı konusunda henüz hiç bir bilgimiz yok.

Siz de bu arada Hemenkiralik.com kurucu ortağı Mehmet Ülkü ile yaptığımız röportaja göz atarak Hemen Kiralık'ın kuruluş hikayesini dinleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.