Uber, muhtemel yeni yatırım turuyla 50 milyar dolar değerlemeyi görecek

Uber, muhtemel yeni yatırım turuyla 50 milyar dolar değerlemeyi görecek

Uber Arac Taksi Cagirma

Özel araç ve taksi çağırma uygulaması Uber, yeni bir yatırım turunu daha sonlandırmak üzere. Wall Street Journal'ın kaynaklarına göre Uber bu yatırımla değerini 50 milyar dolara yükseltebilir.

Şubat ayındaki son yatırım turuna yüksek talep üzerine 1 milyar dolar daha ekleyen Uber, fiziksel pazarla teması olan girişimler içinde Groupon'dan sonra gördüğümüz en agresif büyümeyi gerçekleştiriyor. Bu sebeple yatırımcıların oldukça ilgisini çeken Uber, söylentilere göre yeni yatırım turuyla büyümek konusundaki ısrarını sürdürmek istiyor. Uber şu anda 57 ülkede faaliyet gösteriyor.

İşbirliklerine dönük, stratejik değeri olan 1.5-2 milyar dolar tutarında yeni bir yatırıma daha imza atması beklenen Uber, konuyla ilgili bir açıklamada bulunmuyor. Ancak Uber'in bu yatırım turunu sonlandırarak halka açık olmayan teknoloji girişimleri içinde 1. sırayı alması bekleniyor. Şu anda birinciliği elde tutan girişimse son yatırım turuyla 45 milyar dolarlık değere ulaşan Xiaomi.

Facebook'un yolunda

Diğer yandan Uber 50 milyar dolar değerlemeye ulaştıktan sonra halka arz edilmesi durumunda Facebook'tan sonra bu seviyeye ulaşan ikinci girişim olacak. Ancak Facebook 2012'de halka açılırken, bir önceki yıllık gelirine oranla 25 kat daha fazla değerlenirken, Uber için bu çarpan 120 olarak hesaplanıyor.

Uber son dönemde araç sayısı bakımından New York'ta taksilerin önüne geçmiş ve yemek dağıtım servisini hizmete açmış; Türkiye'de ise daha ekonomik olan Uber GO hizmetini başlatmıştı.

Uber'in sonunun Groupon gibi olup olmayacağını merakla izlemeye devam ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.