Dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi Xiaomi 1,1 milyar dolar yatırım aldı

Çin'in Apple'ı olarak anılan Xiaomi, değerlemesini 10 milyar dolardan 45 milyar dolara çıkaran turda, 1,1 milyar dolar yatırım aldı.
Dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi Xiaomi 1,1 milyar dolar yatırım aldı

xiaomi.comDünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi Xiaomi'nin bir süredir beklenen dev yatırım turu sonunda gerçekleşti. Çin'in Apple'ı olarak anılan Xiaomi, değerlemesini 10 milyar dolardan 45 milyar dolara çıkaran turda, 1,1 milyar dolar yatırım aldı. Tur, Xiaomi'nin dünyanın borsaya açık olmayan en değerli girişimler listesinde yaklaşık 40 milyar dolar değerlemeyle ilk sırada olan Uber'i geçerek zirveye oturmasını sağladı.

Xiaomi CEO'su Lei Jun'in resmi Weibo hesabından yaptığı paylaşımla doğrulanan turun Yuri Milner'ın yatırım grubu DST, All Star Investments ve Singapur Hükümeti fonu GIC Pte.'nin katılımıyla gerçekleştiği belirtiliyor.

canalys rapor samsung xiaomi

Geçtiğimiz Ağustos ayında dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı Çin'in lider üreticisi konumuna yükselen Xiaomi, bu pazarın yüzde 14'ünü elinde tutuyor. Samsung'un Çin'deki liderliğini elinden alan Xiaomi'nin halihazırda düşüşte olan şirketi dünyanın geri kalan pazarlarında da zorlayabileceği düşünülüyor. Şirketin yatırımla birlikte başta Hindistan, Singapur, Malezya, Filipinler ve Endonezya olmak üzere global ölçekte varlığını güçlendirecek adımlar atması planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.