Asya'nın lider finansal karşılaştırma girişimine Goldman Sachs öncülüğünde 40 milyon dolar yatırım

Asya'nın lider finansal karşılaştırma girişimine Goldman Sachs öncülüğünde 40 milyon dolar yatırım

Kredi Sigorta Finansal KarsilastirmaFinansal karşılaştırma servislerine yapılan yatırımlar artmaya devam ediyor. Bu kez farklı ülkelerde farklı sitelerle hizmet veren Compare Asia Group'a 40 milyon dolarlık A Serisi yatırım geldi.

Goldman Sachs Investment Partners öncülüğündeki yatırım turunda farklı yatırımcılar ve Compare Asia Group kurucu ortaklarından Nova Founders Capital ile Zynga'nın kurucusu Mark Pincus da yer alıyor.

Daha önceki tohum yatırımlarla toplamda 45 milyon dolarlık bir yatırıma ulaşan Compare Asia Group, kredi kartı, kredi ve sigorta gibi alanlarda karşılaştırmalar yapıyor. Asya'nın 8 ülkesinde tüketicilere ulaşan grup, bankaların dahil olduğu 60 markayla işbirliği yapıyor ve ücretsiz hizmet sunuyor.

Compare Asia Group, yeni yatırımı daha fazla kategoride hizmet vermek, teknolojisini geliştirmek ve yeni pazarlara açılmadan önce mevcut pazarlarda büyümek için kullanacak.

Google'ın 2011'de İngiltere merkezli Beatthatquote'u satın alıp finansal teklifler sunmaya başladığını ve 2014 sonunda İtalya'nın lider girişimi Facile.it'in çoğunluk hissesinin satıldığını düşündürsek Asya pazarının da büyük yatırımlar yapılmasının sürpriz olmadığını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.