İtalya'nın lider fiyat karşılaştırma sitesi Facile.it'in çoğunluk hissesi satıldı

İtalya'nın lider fiyat karşılaştırma sitesi Facile.it'in çoğunluk hissesi satıldı

İtalya'nın en popüler fiyat karşılaştırma sitesi Facile.it'in çoğunluk hissesi Londra merkezli Oakley Capital Private Equity tarafından satın alındı.

Tüketicilere en kârlı finansal tercihi yapmaları konusunda yardımcı olan Facile.it, Türkiye'de de örnekleri olan karşılaştırma siteleri gibi sigorta, kredi, internet ve telefon tarifesi karşılaştırmanın yanısıra gaz ve elektrik gibi alanlarda da karşılaştırma yapıyordu.NOAH danışmanlarının finansal danışmanlık verdiği satın almayla, 2014'te 35 milyon Euro gelir hedefleyen Facile.it yeni hedeflere yelken açacak.

2008 yılında kurulan Milan merkezli girişim, 126 kişilik ekibiyle her ay 1.4 milyon tekil ziyaretçiyi ağırlıyor. Aylık 2.1 milyon ziyaret gerçekleştirilen Facilet.it, İtalya'da yüzde 80 oranında marka bilinirliğiyle dikkat çekiyor ve Alman fiyat karşılaştırma sitesi Verivox.de'yi de portfolyosunda bulunduran OCPE ile operasyonlarını genişletmeye hazırlanıyor.

facile.it fiyat karsilastirma Oakley Capital Private Equity 2

Hatırlarsınız bu alanda Google'ın 2011 yılında Londra merkezli Beatthatquote’u satın alması önemli bir gelişmeydi. Ne zaman olduğunu bilmesem de Beatthatquote'u kapatan Google, finansal karşılaştırmayı arama sonuçlarında kullanarak reklam seçeneklerini genişletiyor.

İnternetten yapılan aramalar arttıkça özellikle mobilde iyi hizmet veren fiyat karşılaştırma girişimlerinin yatırımcıların ilgisini çekmeye devam edeceğine şüphe yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.