IBM'den Nesnelerin İnterneti'ne 3 milyar dolarlık dev yatırım

IBM'den Nesnelerin İnterneti'ne 3 milyar dolarlık dev yatırım

Bağlantılı cihaz sayısı bazında akıllı telefonları pek yakında geride bırakacak olan Nesnelerin İnterneti pazarına yönelik bugüne kadar verilen en büyük yatırım taahhüdü IBM'den geldi. Patent zengini ABD'li firma, bir IoT (Internet of Things) iş birimi kuracağını ve birimin operasyonları için 4 yıl boyunca 3 milyar dolar kaynak ayıracağını açıkladı.

Bugün açıklanan program çerçevesinde farklı sanayi kollarının ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş 'akıllı' bulut yönetim çözümleri geliştirecek olan firma aynı zamanda uygulama geliştiricilerin internet bağlı akıllı cihazlar arasındaki veri alışverişin ve kullanımına yönelik yeni teknolojiler geliştirmesine destek verecek.

İnternete bağlanan, birbiriyle iletişim kuran ve sensörlerle donatılmış bulunan cihazların dünyası, bilhassa da giyilebilir teknolojiler, bugün bütün teknoloji firmalarının yatırım planlarının ilk sıralarında yer alıyor. Devlerden Intel 2013'te yarı bağımsız bir IoT iş birimi kurmuş, Cisco da IoT girişimlerine yönelik bir girişim hızlandırma programı başlatmıştı. Apple'ın Nisan'da piyasaya çıkacak olan akıllı saati Apple Watch için uygulama geliştirme yarışı da tüm hızıyla sürüyor.

IBM, yeni teknolojilere yönelik ArGe'ye dev yatırımlar yapan bir firma. Daha önce yazılım destekli bulut depolama/işleme, Linux, Watson gibi farklı ArGe birimleri oluşturup milyar dolarlara varan kaynaklar ayıran şirket, ilk kez 3 milyar dolar gibi rekor bir yatırım kararını oT için almış bulunuyor.

Kapak görseli: Scott Bedford/Shutterstock
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.