Uber ilk online yemek servisi UberEATS'i Barselona'da hizmete açtı

Uber ilk online yemek servisi UberEATS'i Barselona'da hizmete açtı

Son zamanlarda haberlerini sıkça paylaştığımız uluslararası şirketlerin arasında Uber de var. Geçen yıla damgasını vuran şirketin son 1 yılda büyümesi o kadar hızlı oldu ki yeni açıklanan 1,2 milyar dolarlık yatırım turundan sonra eklenenlerle ve son olarak yatırımcılardan gelen talep üzerine 1 milyar dolar daha arttırılarak toplamda 2,8 milyar dolara çıkartıldı.

Şirket bugün blogunda yayınladığı yazı ile resmen uluslararası yemek servisi hizmetine "UberEATS" ile başladığını duyurdu. Servis ilk olarak Barselona'da hizmet vermeye başlayacak ve şirket Avrupa çapında marka olarak UberEATS'i kullanacak. UberEATS, İspanya'da hizmet veren restoranlar veri tabanı Plateselector ile işbirliği yapmış.

Şirket daha önce Los Angelas'ta UberFRESH isminde online yemek servisi hizmetini başlatmıştı. Bu hizmetleriyle çok fazla ön plana çıkmayan şirket aktif deneme sürecini Avrupa ile sürdürüyor diyebiliriz.

Tüm bunların yanında küresel olarak online yemek siparişi pazarı son 6 ay içinde çok fazla hareketlilik kazandı. Rocket Internet'in Şubat ayı içerisinde Talabat'ı 150 milyon euroya, Delivery Hero'nun yüzde 30'unu 496 milyon euroya satın alması, yine Rocket destekli Foodpanda'nın Orta ve Doğu Avrupalı üç girişimi bünyesine katması bu alandaki rekabetin çetinliğini ortaya koyar nitelikte. Son olarak Zomato'nun online yemek servisi hizmeti için 50 milyon dolar bütçe ayırdığını ve onun da bu çetin mücadeleye dahil olduğunu hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.