Rocket Internet online yemek siparişi şirketi Talabat'ı 150 milyon Euro'ya satın aldı

Rocket Internet online yemek siparişi şirketi Talabat'ı 150 milyon Euro'ya satın aldı

Berlin merkezli Rocket Internet son dönemlerde özellikle online yemek siparişi şirketlerine odaklanmış durumda. Geçtiğimiz hafta Avrupa'nın bu alandaki lider şirketi Delivery Hero'nun %30'unu 496 milyon Euro karşılığında satın alan şirket, bugün de Kuveyt merkezli Talabat'ın tamamını yaklaşık 150 milyon Euro'ya satın aldığını duyurdu.

Kuveyt'in dışında, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Umman ve Katar'da hizmet veren Talabat özellikle Kuveyt, BAE ve Suudi Arabistan'da güçlü konumda bulunuyor.

Satın alma ile ilgili işlemlerin önümüzdeki haftalarda tamamlanacağı da Rocket Internet tarafından yapılan duyuruda paylaşılan bilgiler arasında.

Rocket Internet'in sahipleri Samwer kardeşlerin Türkiye'nin lider online yemek siparişi şirketi Yemeksepeti'nde %11.36 ortak olduklarını geçtiğimiz günlerde yazdığımız haberde belirtmiş ve Yemeksepeti'nin olası satışıyla ilgili duyumlarımızı sizlerle paylaşmıştık.

Şirketin bölgede gerçekleştirdiği bu satın alma önümüzdeki dönemlerde duyabileceğimiz olası bir Yemeksepeti haberine beklentiyi iyice yükseltti. Yemeksepeti ile gerçek anlamda bölgede lider konuma gelebilecek olan Rocket Internet bu fırsatı değerlendirecek mi hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.