Foodpanda, Orta ve Doğu Avrupa liderliği için 3 girişim daha satın aldı

Foodpanda, Orta ve Doğu Avrupa liderliği için 3 girişim daha satın aldı

Avrupa'nın önde gelen yemek sipariş girişimlerinden Foodpanda, farklı pazarlardaki rakiplerini satın almaya devam ediyor. Ağustos ayında 60 milyon doların yatırımla elini güçlendiren Food Panda, 3 Avrupalı girişimi satın aldığını duyurdu.

Rocket Internet'in gözde girişimlerinden Foodpanda, Ağustos ayında Rusya'nın en büyük yemek sipariş girişimini, bir kaç hafta önce de Hindistan'da ve Meksika'da TastyKhana ve PedidosYa adlı girişimleri satın almıştı.

Berlin merkezli girişim bu kez yüzünü kendi kıtasına dönerek Donesi.com (Sırbistan Karadağ ve Bosna Hersek), Pauza.hr (Macaristan) ve NetPincer.hu (Hırvatistan) adlı girişimleri satın aldığını açıkladı.

Hedef Orta ve Doğu Avrupa Liderliği

Söz konusu ülkelerde kendini market lideri olarak tanıtan Foodpanda, Orta ve Doğu Avrupa'da pazar lideri olmayı hedeflediğini de açıkça belirtiyor. Foodpanda, Sırbistan Karadağ ve Bosna Hersek'te operasyonlarını Donesi.com üzerinden sürdürecek ve diğer girişimler de kendi markalarıyla hizmet vermeye devam edecek.

Yapılan açıklamaya göre Donesi.com ve NetPincer.hu faaliyet gösterdiği ülkelerde 550'şer restoranla çalışırken, 2008'den bu yana hizmet veren Pauza.hr'nin yüzlerce restoranla kullanıcılarına sipariş teslimi yapıyor.

Türkiye'de son durum

5 kıtada, 41 ülkede faaliyet gösteren Foodpanda'nın henüz Türkiye pazarına giriş yapmadı ama Samwer Kardeşler’in Yemeksepeti’nde hissedar olduğunu hatırlamakta fayda var. Avrupa'nın bir diğer önemli yemek siparişi girişmi Delivery Hero ise Türkiye pazarına açılma kararını halen uygulamaya geçirmiş değil.

Ülkemizde Yemeksepeti'nin açık ara pazar liderliği devam ederken, Bolbol.com ve son dönemde Mekan.com'un bu alana giriş yapması pazarı hareketlendiriyor. 2015'te bu alanda dengeleri değiştirecek bir haber duyacağımıza inanıyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.