Online yemek sipariş servisi Delivery Hero, 88 milyon dolar yatırım aldı

Online yemek sipariş servisi Delivery Hero, 88 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz aylarda Webrazzi ofisinde ağırladığımız Delivery Hero, bugün paylaştığı açıklamayla 88 milyon dolar yatırım aldıklarını duyurdu. Şu anda 14 ülkede hizmet veren Delivery Hero, toplamda 222 milyon dolarlık yatırım almış oldu.

Tüm dünyada 55 bin restorana hizmet veren Delivery Hero, 6 milyon tüketiciye yemek servisi yaparak iş ortağı restoranlarının yıllık 500 milyon dolarlık satış yapmasını sağlıyor.

Path, Shopify ve Flipboard gibi şirketlerin yatırımcısı olan Insight Venture Partners'ın yatırımıyla Delivey Hero'nun şimdiki amacı aktif oldukları pazarları kazanmak olarak belirtilmiş.

delivery_hero_screen

2010'da kurulan Delivery Hero şimdilik Amerika Birleşik Devletlerinden uzak dursa da  küresel büyümesini tamamladıktan sonra bir şekilde bu pazara dönmek sorunda kalacaktır. Avusturalya dışında her ülkede farklı isimlerle yer alan şirketin Türkiye planları konusunda ise bize ulaşan yeni bir bilgi yok.

2013'ün Eylül ayında konuk ettiğimiz Delivery Hero kurucu ortaklarından İş Geliştirmeden Sorumlu Üst Düzey Yöneticisi Nikita Fahrenholz ve Ürün Yönetiminden Sorumlu Yöneticisi Claude Ritter, Türkiye pazarı için küçük bir girişimi satın almayı veya yerel bir takım kurarak sıfırdan başlayabileceklerini paylaşmışlardı. Ancak yatırım haberinde şirketin planlarıyla ilgili bilgi verilmiyor.

Delivery Hero'nun Webrazzi ofisindeki röportajını buradan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.