Online rezervasyon servisi Quandoo aldığı yatırımla Türkiye pazarında büyümek istiyor

Online rezervasyon servisi Quandoo aldığı yatırımla Türkiye pazarında büyümek istiyor

Ülkemizde restoranlar üzerine online yemek siparişinin haricinde gün geçtikçe önemini artıran bir pazar da online rezervasyon pazarı. Bu pazara Almanya merkezli QuandooB serisinde DN Capital ve Holtzbrinck Ventures'tan aldığı 8 milyon dolarlık yatırımın ardından 2013 ortasında girdiği Türkiye pazarında büyümek istiyor.

2012'nin sonunda Berlin'de kurulan girişim şu an Almanya merkezinde, Avusturya, İsviçre ve İtalya'yla birlikte ülkemizde de faaliyet gösteriyor. Şu ana kadar faaliyette bulunduğu ülkelerde 100 binden fazla rezervasyon gerçekleştirdiğini belirten girişimin 3 bin 500'den fazla restoranla anlaşması bulunuyor. Quandoo'nun kurucularından Philipp Magin, Ronny Lange ve Daniel P. Glasner'ın kupon fırsat hizmeti veren ve kuruluşundan 6 ay sonra Groupon tarafından satın alınan CityDeal firmasının kurucuları olduğunu da paylaşalım.quandoo-b2b

Yerel işletmeler odağında bir vizyon belirleyen girişimin web sitesi haricinde mobil uygulamaları da bulunuyor. Özellikle rezervasyon alanında sadece müşteriyi yönlendirmekten daha da öte CRM yazılımı ve gerekli donanımı da sunan Quandoo'nun bu yönüyle rakiplerinden farklı bir yol izlediğini söylememiz mümkün.

Biraz daha detaylandırmak gerekirse Quandoo'nun B2B rezervasyon ve verim yönetim modülleriyle entegre bir kasiyer sistemi dahil olmak üzere müşterilerine kendi kapasitelerini pazarlamalarına olanak tanıyor. Android tabanlı platformla restoranlar verimsiz zaman dilimlerini Quandoo üzerinden pazarlayabiliyor.

quandoo-ekran-goruntusu

Müşteriler yönüyle bakıldığında diğer rakiplerinden çok farkı olduğunu söyleyemeyeceğimiz Quandoo'nun Türkiye pazarında büyüme planıyla birlikte restoran sayısında da artış olacaktır. Seçeneklerin artmasıyla birlikte bir dönemin parlayan yıldızı fırsat sitelerinin ulaştığı pazara ulaşır mı bilinmez ama restoranlarla yürüttüğü entegre pazarlama yönetiminin Quandoo'ya katacağı önemli noktalar var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.