Zomato, mobil uygulaması üzerinden yemek sipariş servisini başlatıyor

Zomato, mobil uygulaması üzerinden yemek sipariş servisini başlatıyor

2013 yılı ortalarında Türkiye pazarına açılan ve son olarak Mekanissatın almasıyla Türkiye pazarında kalıcı ve güçlü bir oyuncu olmak istediğini gösteren uluslararası popüler restoran arama ve keşif rehberi Zomato, Hindistan'da mobil uygulaması üzerinden yemek siparişi hizmetini aktif ediyor.

Şirketin CEO'su Deepinder Goyal'in aktardığı bilgilere göre şirket bunun için ilk etapta 50 milyon euro'luk bir bütçe ayırmış. Ödeme altyapısında ise PayU kullanacağını açıklayan şirketin Mart ayı sonunda 2000, Haziran sonunda ise 10.000 restoranda kullanıcıların Zomato mobil uygulaması üzerinden restoranlardan online yemek siparişi verebilmesine olanak sağlayacak.

Planlarının yalnızca Hindistan olmadığını açıklayan Deepinder Goyal, Hindistan'dan kısa bir zaman sonra Dubai, Manila, Jakarta ve Sydney'de aynı servisi kullanıcılara sunmaya başlayacak. Geçtiğimiz hafta FoodPanda'nın Hindistan'da kullanıcıların yaklaşık 12 bin restorandan online yemek sipariş edebilmelerini sağlayan Just Eat'i satın almasından sonra Zomato'nun rekabeti kızıştıracağını ve pazar payını kaptırmamak için sert hamleler yapacağını düşünebiliriz.

Türkiye'de de Mekanist'i satın alarak faaliyetini sürdüren şirketin 2015 ikinci yarısında veya 2016 yılında online yemek siparişi servisini Türkiye'de aktif hale getirip getirmeyeceğini göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.