Webrazzi: Dijital'14 konferansında öne çıkanlar

Webrazzi: Dijital'14 konferansında öne çıkanlar

Webrazzi: Dijital'14, 500'den fazla katılımcı ve panelistlerle birlikte 16 konuşmacıyla gerçekleşti. Türkiye'nin dijital pazarlamasına ışık tutan konferansta içerik pazarlaması, medya satın almasında yaşanılan değişim dahil sektöre dair ana konular konuşulurken IgnitionOne Türkiye lansmanı da gerçekleşti.

Konferansa katılanlar tüm oturumları takip etmesinin zorluğu bir yana katılamayanlar için günü kısaca özetleyelim istedik. Yazıda düne ait haberlerin derlemesiyle birlikte Yelda Erciro'nun paylaştığı videoyu bulabilirsiniz.

Webrazzi: Dijital'14'ün sosyal medyada yansımasıyla başlayalım; Dijital14 etiketiyle 528 tweet atılırken dikkat çeken nokta görsel içerik paylaşımının fazlalığı oldu.

Uğur Şeker, Mahmut Kurşun ve Neslihan Olcay'la IAB özel oturumunda Türkiye'de dijital reklam yatırımlarının yüzde 25 arttığını paylaştılar. Video ve mobil reklam yatırımlarının ise 2013 yılında yüzde 50 büyüme göstermesinin de aralarında bulunduğu Türkiye dijital pazarına ait rakamların paylaşıldığı oturumun sonunda Uğur Şeker'in selfiesi günün en fazla paylaşılan içeriklerinden biri oldu. Selfieyi aşağıda bulabileceğiniz gibi panele ait yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Dijital'14'de günün başına dönelim Arda Kutsal'ın açılış konuşmasından sonra günün ilk konuşmasını “Hayatımız İnternet” adlı sunumu ile TTNET’in Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Mert Başar gerçekleştirdi. Türkiye’de genişbant internet abone sayısı 32,6 milyona ulaştığını ve internete giren kullanıcıların yüzde 95'inin Facebook için girdiğini paylaşan Mert Başar internete bağlanmayla ilgili önemli rakamlar paylaştı. Referans kaynağı olacak rakamlara buradan ulaşabilirsiniz.

TTNET Pazarlama Müdürü Mert Başar TTNET Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Mert Başar

TEB Alternatif Kanalları Dağıtım Direktörü Deniz Devrim Cengiz’in konuşmasıyla devam eden konferansta bankaların dijital dünyası üzerinde duruldu. Müşteri deneyimine değinerek bankaların müşterinin bulunduğu her yerde onlara dokunması gerektiğine değinen Deniz Devrim Cengiz bankaların dijital kanalarının adeta girişim ruhuyla yönetilmesi gerektiğine değindi. Konuyla ilgili daha fazla detaya buradan ulaşabilirsiniz.

TEB Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Deniz Cengiz TEB Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Deniz Cengiz

IntelliAd'in kurucularından ve CEO’su Wolfhart Fröhlich'in müşterinin karar verme yolculuğunu anlatırken dikkat çeken nokta çoklu kanal yapısıydı. Ligatus Türkiye müdürü Murat Kalafat içerikle kullanıcıya ulaşma kanalına değinerek Türkiye ofisi hakkında bilgiler verdi.

Günün etkileyici sunumlarından biri GroupM Dijital Performans Bölüm Başkanı Yelda Erciro‘nun Adaptive Marketing in Action sunumuydu. Kullanıcıyı anlama odağında konuşmasına buradan ulaşabilirsiniz, izleyenlenlerin bir daha izlemek istediği izlemeyenlerinse merak ettiği videoyu aşağıda bulabilirsiniz.

Medya satın almasındaki değişim ve gelişim paneliyle devam eden oturumda Arda Kutsal'ın konukları  Eda ÖnselMeltem Moral ve Sibel Ülkü oldu. Değişimin en önemli özetlerinden biri markanın televizyonda reklam verdikten sonra program bazlı olarak arama sonuçlarında nasıl bir değişim olduğuna ölçümleyip,reklamlarını buna göre yönlendirmesiydi.

Arda Kutsal, Meltem Moral, Eda Önsel, Sibel Ülkü Arda Kutsal, Meltem Moral, Eda Önsel ve Sibel Ülkü

IgnitionOne, Webrazzi Dijital’14′te Türkiye lansmanını yaptığı oturumda Yusef Akyüz Volkswagen'le yaptıkları çalışmaya dair önemli rakamlar içerin sunumda gerçekleştirdi. Sunuma ve detaylara buradan ulaşabilirisiniz. Monitera kurucusu Metin Kahraman sosyal medya verilerini anlamanın yollarına dair gerçekleştirdiği sunumda dikkat çeken nokta sosyal ağlarda kullanıcıların paylaşımlarının önemiydi.

2017′de markaların doğal reklam harcamaları, display harcamalarını geçecek diyen Onedio'nun Kurucu Ortağı ve CEO’su Kaan Kayabalı ülkemizde hızla büyümekte olan içerik pazarlaması konusunda Onedio'da nelerin yapıldığını detaylandırdı. Onedio'nun trafiğini de açıklayan Kaan Kayabalı'nın BuzzFeed'le görüşme içerisinde olduklarını söylemesi dikkatlerden kaçmadı.

alemsah-ozturk Alemşah Öztürk - 41? 29!

Konusuyla ilgili kendi şirketinin portföyündeki markalara tek bir noktada değinen ve Bana Hikaye Anlatma diyerek hikayeyi anlatan Alemşah Öztürk günün en iyi sunumunlarından birinin anlatıcısı oldu. Alemşah'ı kaçıranlar, hikayeyi kaçırmış oldu ama çok üzülmeyin videolarıyla birlikte gelecek hafta derleyerek sizlerle paylaşacağız :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.