PİLOTT'un ilk dönem mezunları Silikon Vadisi'ni gezdi, ikinci dönem başvuruları açıldı!

Geçen Eylül ayında tanıtılan Türk Telekom’un girişim hızlandırma programı PİLOTT’tan sizlere daha önce bahsetmiştik,

turk-telekom-pilottGeçen Eylül ayında tanıtılan Türk Telekom’un girişim hızlandırma programı PİLOTT’tan sizlere daha önce bahsetmiştik, PİLOTT program yöneticisi görevinde bulunan Duygu Öktem ile Webrazzi ofisinde gerçekleştirdiğimiz söyleşiyi buradan izleyebilirsiniz.

İlk turda 400'e yakın başvuru arasından seçilen 11 farklı girişim 12 haftalık eğitim maratonunun sonunda Türk Telekom‘un üst düzey yöneticilerinin de katılımıyla gerçekleşen demo gününde projelerini tanıtmışlardı ve ilk dönemin birincisi MobiRoller projesi olmuştu. PİLOTT,  ikinci dönemi açtığını resmen duyuyarak girişimcilerin başvurularını almaya başladı.

İlk dönemin finalinde, Türk Telekom jürisinin yaptığı değerlendirme sonucunda 100 bin TL’lık girişim sermayesi desteğini almaya hak kazanan proje, bireysel ve kurumsal kullanıcıların pratik, hızlı ve ekonomik bir şekilde mobil uygulamalarını oluşturmalarına imkan veren SaaS (Software as a Service) tabanlı uygulama platformu MobiRoller olmuştu. Ayrıca her bir ekibe 10 bin TL çekirdek sermayesi imkanı sunulduğunu da ekleyelim. İlk dönem seçilen girişimlere ve iş modellerine ait bilgiyi buradan alabilirsiniz.

photo1

İlk dönemin en başarılı üç ekibi olan MobiRoller, cubic.fm ve PEAK Silikon Vadisi turuna hak kazanmış ve iki hafta süresince ekipler Google, Facebook, Twitter, Citrix, Apple, Endeveor, Udemy, Koding, Mobile Action, TABC ve Wired dergisinin ofislerini ziyaret etmişlerdi.  Dünyanın önde gelen hızlandırma programları olan 500 Startups, Plug&Play, SkyDeck hızlandırma programlarının ofislerine de uğrayan ekipler, Stanford ve UC Berkeley üniversitelerinde girişimcilik derslerine katıldı.

photo2

Girişimciler aynı zamanda Silikon vadisindeki  yatırımcılarla da görüşerek, girişimlerini yatırımcılara anlatma fırsatı bulmuşlar, Silikon Vadisi'ndeki sunum etkinliklerine katılarak oradaki diğer girişimcilerle tanışıp ileride doğabilecek iş birlikleri için bağlantılar kurmuşlardı.

photo6

Ocak ayı sonunda tamamlanan ilk dönem sonuçlarını kısaca değerlendiren Duygu Öktem, projelerden bir tanesinin Türk Telekom grup şirketlerinden biri ile işbirliğini tamamlayıp markete çıktığını, 11 ekipten 8 tanesinin de Türk Telekom'un ilgili birimleriyle ürün ve servislerini markete çıkartmak için çalışmaya devam ettiğini aktardı. Öktem girişimci ekiplerine bugüne kadar toplamda 210 bin TL'lik sermaye desteği yapıldığını belirtti.

PİLOTT 2. dönem başvurularının 20 Nisan'a kadar süreceğini hatırlatılım. Programa buradan başvurabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.