Airbnb, büyük otel zincirlerinden daha fazla değerlemeye ulaşacağı bir yatırım alıyor

Airbnb, büyük otel zincirlerinden daha fazla değerlemeye ulaşacağı bir yatırım alıyor

airbnb-logoAirbnb dünyanın en değerli internet şirketleri arasına girmek üzere. The Wall Street Journal'ın haberine göre şirket değerlemesini 10 milyar doların üzerine çıkaracak bir yatırım turunun arefesinde.

Özel sermaye şirketi TPG'nin liderlik ettiği yatırım turunda, Airbnb'nin 400 ve 500 milyon dolar arasında fon toplaması bekleniyor. Yatırım gerçekleşirse Airbnb 10 milyar dolarlık değerlemeye ulaşacak ve böylece Wyndham Worldwide, Hyatt ve Ramada gibi dünyanın en büyük otel zincirlerinden daha değerli hale gelecek.

Bugün, milyonlarca turistin otellere alternatif olarak gördüğü Airbnb, güvenlik ve vergi gibi konularda tartışmalara yol açsa da, son gelişme yatırımcıların bu durumdan pek etkilenmediğini gösteriyor. Paylaşım ekonomisinin dünya çapında yaygınlaşmasında çok önemli bir kırılım sağlayan Airbnb'nin yükselişi, bu alanı daha fazla hareketlendirebilir.

2008 yılında kurulan Airbnb'nin değeri, şirketin 160 ülkeye yayılmasıyla son iki yıl içinde dörde katlandı. Şirket son olarak 2012 yılında aralarında Andreessen Horowitz ve Sequoia Capital'in bulunduğu yatırım turunda, 2,5 milyar dolar değerlemeye ulaşmıştı.

Kiralık konutların listelendiği online pazaryeri Airbnb'de bugün 600 binin üzerinde konut sergileniyor. Son dönemde, ev kiralamanın yanına başka hizmetler de eklemeye odaklanan Airbnb'nin halka açılacağı da söylentiler arasında.

 Güncelleme: TPG'nin öncülük ettiği yatırım turu 18 Nisan 2014 itibariyle kapandı. Wall Street Journal'ın ilk duyurduğu habere göre, Airbnb 10 milyar dolar değerlemeyle 450 milyon dolar yatırım aldı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.