Doğru yolu Motorola buldu, klasik tasarımlı akıllı saat Moto 360 puanları topladı

Doğru yolu Motorola buldu, klasik tasarımlı akıllı saat Moto 360 puanları topladı

moto 360Dürüst olmak gerekirse, kimse Motorola'nın bu kadar şık bir akıllı saatle gelmesini beklemiyordu. Google'ın giyilebilir teknolojiler için Android Wear'i duyurmasının hemen ardından, projenin ilk ürünü Moto 360'ın da zamanı geldi ve Android Wear'in şimdiye kadarki amiral gemisi Moto 360 görücüye çıktı.

Moto 360, klasik bir kol saati görünümüde ve oval. Akıllı saatleri, şimdiye kadar domine eden kare hatlardan kurtaran tasarımcısı Jim Wicks, The Verge'e verdiği röportajda, bir buçuk yıllık bir uğraşın sonunda Moto 360'ın bugüne kadar taktığımız şık kol saatlerine benzemesi gerektiğine karar verdiklerini söylüyor.

Bu özelliğiyle Samsung'un Galaxy Gear'ı ya da Pebble Steel'den belirgin biçimde ayrılan Moto 360 iddialı bir saat. Ama iddiasını "agresif" futurist çizgilerle değil de klasik ve bir o kadar da akıllı olmasıyla dışa vuruyor. Moto 360 bugüne ait bir saat ama aynı zamanda geleceği gösteriyor.

Moto 360'a baktığınızda, herhangi bir saat gibi size zamanı gösteriyor, ta ki siz başka bir fonksiyona ihtiyaç duyana kadar. Moto 360, ihtiyaç duyulduğunda, gerekli bilgiyi akıllı telefondan alıp yayınlama prensibiyle tasarlanmış. Google'ın sesli komut özelliği Google Now'ı kullanan Moto 360'ın, saatlerle aramızdaki diyalogların alışılageldik şeklini de değiştirebileceğini söylüyor Wicks. Saate bakıp, "Beş dakika mı!? Yine geç kaldım!" demek yerine, gayet "cool" bir şekilde "Sırada ne var?" ya da "Şu adresi bul" diyor olacağız belki de.

moto 360 ön

Moto 360'ın başka bir takım özellikleri Motorola'nın diğer projeleriyle desteklenmiş. Yaratıcı ekibi, pil gücü yönetimi gibi hassas konuları, MotoACTV fitness tracker ve Moto X'in sesle çalışan Touchless Contol sistemleri üzerinde çalışırken öğrenmiş. Bu yaz piyasaya çıkacak olan Moto 360'ın bütün özelliklerinin bunlarla sınırlı olmayacağı söyleniyor ama henüz ek bilgi de verilmiyor.

Lansmanın ardından Motorola, Jim Wicks'le bir Hangout yayımladı. Yazının sonunda görebileceğiniz videodan anlaşıldığı gibi Moto 360'ın şu ana kadar paylaşılan özellikleri şöyle:

Su geçirmez, ama suya ne kadar dayanıklı olduğunu henüz bilmiyoruz.

Şarj portu yok. Moto 360 mikro-USB veya herhangi bir bağlantıya ihtiyaç duymayan bir saat olarak tanıtılıyor. Kablosuz teknoloji ihtimali içinse Google'ın bir sonraki anonsunu, muhtemelen Haziran'daki Google I/O'yu bekleyeceğiz.

Android 4.3 ve üstü bütün telefonlarla çalışması bekleniyor.

Yuvarlak tasarımı hem kadın hem erkek kullanıcıları hedefliyor. Wicks, oval tasarımın daha kullanışlı olduğunu söylüyor. Kare tasarımlar, bileğinizi kesebiliyor. Wicks, daha ince bilekler için daha küçük versiyonların da geleceğini söylüyor.

moto 360

Moto 360, çekici tasarımıyla bir fikir olarak çok şey vaat ediyor. Ancak güzel bir akıllı saat olması iyi bir akıllı saat olacağı anlamına gelmiyor (günümüzde 'akıılı' denilerek duyurulan diğer tüm saatler gibi). Moto 360'ın bu başarılı lansmanını nasıl bir pazar başarısı izleyeceğini, saat piyasaya çıktıktan sonra birlilte izleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.