Samsung yeni akıllı saati Gear 2'de Android işletim sistemini bıraktı

Samsung yeni akıllı saati Gear 2'de Android işletim sistemini bıraktı

Webrazzi'de Mobile World Congress‘ten Vodafone sponsorluğunda paylaştığımız tüm haberlere, wbrz.in/mwc2014 adresinden ulaşabilirsiniz.

samsung-gear-2Mobil odağında dünyanın sayılı etkinliklerinden Mobile World Congress'te Samsung, Galaxy Gear 2'yi tanıttı. Samsung'un ilk akıllı saati Gear'dan en büyük farkı Gear 2'nin işletim sisteminin Android olmaması. Samsung kendi işletim sistemine dönerek akıllı saatte Tizen OS işletim sistemini kullanmış.

Samsung  Gear 2'de Android'e güle güle demenin haricinde iki yeni modeli de kullanıcıların beğenisine sunuyor. Nisan ayında piyasaya sunulması beklenen ürünlerden biri kameralı model olan Galaxy Gear 2, diğeriyse kamera özelliği bulunmayan Galaxy Gear 2 Neo.

Kamerasız modeli olan Galaxy Gear 2 Neo'nun kullanışlılığı artırmak için mi yoksa akıllı saatte uygun fiyat için mi çıkarıldığı konusunda bir açıklama yapılmazken, şu an için akıllı saatlerin fiyatları da belirtilmediği için yorum yapmak erken olacaktır.

samsung-gear-2-gear-2-neoSamsung'un ilk defa NX300m kamerada denediği The Tizen işletim sistemi ile daha fazla Samsung cihazında akıllı saatin kullanılması beklentiler arasında yer alıyor. Gear 2 ve Gear 2 Neo'nun donanım özelliklerine baktığımızda 1.63 inç dokunmatik ekran, 1GHz  çift çekirdekli işlemci ve 4GB hafızası bulunuyor.

Kalp ritmini de ölçebilen Galaxy Gear 2'de kemaranın özellikleriyse 2 MP ve 720p video. Akıllı saatlere ağırlık yönünden baktığımızda kameralı modeli olan Gear 2 68 gram, kamerasız olan Gear 2 Neo 55 gram ağırlığa sahip. Tizen OS ile daha daha fazla Samsung cihazında kullanılması beklenen Galaxy Gear 2 iOS kullanıcıların kapsamlı akıllı saat kullanmasını sağlayamayacak çünkü akıllı saat iOS işletim sistemini desteklemiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.