Google, giyilebilir teknolojiler için projesi Android Wear'i duyurdu

Google, giyilebilir teknolojiler için projesi Android Wear'i duyurdu

Andorid WearGoogle, bugün mobil işletim sistemini giyilebilir cihazlara uyarlamasını sağlayacak Android Wear projesini resmen duyurdu. Şirketin Android ve Google Developers olmak üzere üç farklı kanalında paylaştığı bilgilere göre Google işe akıllı saatlerle başlayacak.

Yazılım geliştiricilerin Android Wear projesinin gelişimine katkıda bulunmasını bekleyen Google, Developers Preview'i de bu paylaşımlarında sunuyor.

Google, yeni projesi için Asus, HTC, Motorola ve Samsung gibi tüketici elektroniği üreticileri işbirliği yapmış. Intel, Broadcom, Mediatek ve Qualcomm gibi çip üreticileri de Google'ın diğer iş ortakları arasında. Fossil Groups ise moda markası olarak projeyi destekliyor. Google, bu ortakları aracılığıyla Andorid Wear ürünlerini bu yıl sonuna doğru piyasaya sürecek.

Google, projeye katılmak isteyen yazılımcıları şu adrese davet ediyor: developer.android.com/wear. Google'ın ilerleyen zamanlar için yeni API sözü verdiği sayfada bir de Developer Preview videosu paylaşılıyor:

Google'ın Android Project tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz, videoda sesli komut ve daha birçok özellik dikkat çekiyor:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.