Premium mecralarda performans pazarlaması

Webrazzi Dijital'14'ün konuşmacılarından, Ligatus Türkiye müdürü Murat Kalafat öğleden sonraki ilk sunumda 'Premium mecralarda performans pazarlaması'na ilişkin detayları ve püf noktaları paylaştı. Kalafat, Bertelsmann grubu bünyesinde faaliyet gösteren Ligatus'la birlikte kendi ağlarındaki yayıncıların performansına ve nasıl daha iyi sonuçlar elde edilebileceğine de değindi.

Türkiye operasyonlarını 9 kişilik bir ekiple sürdüklerini aktaran Murat Kalafat, IT desteklerini Köln'den aldıklarını ve yayıncılara sundukları reklam algoritmalarının Almanya'da bir enstitüde geliştirdiğini, bu nedenle çok doğru çalıştığını söyledi. Kalafat, yazılımlar insan davranışları ölçümlenerek geliştirildiği için yayıncılarda çok başarılı sonuçlar elde ettiklerini aktardı.

Mevcut durumda Türkiye'de 120'den fazla premium yayıncıya sahip olduklarını ve Türkiye faaliyetlerine başlayalı 1 yıl gibi kısa bir süre olmasına rağmen oldukça fazla yayıncı ve reklamverene ulaştıklarını söyledi.

BjFuAg-IAAAthVt

Ligatus ağında aylık 3 milyar reklam gösterimi yapıldığını söyleyen Kalafat, Hürriyet, Mynet, Haberturk, Sabah, Radikal, Posta, Cumhuriyet, Sözcü, CNNTurk, Fanatik, Fotomaç, SporX, Sondakika, Bugün, TGRT Haber, LigTV, Sahadan, OdaTV, Stargazete gibi 120’den fazla premium yayıncıyla çalıştıklarını belirtti.

Banner reklamlara 2000 yılında tıklanma oranının yüzde 9 olduğunu, ancak 2013 yılı itibariyle bu oranın yüzde 0.11 (1000 ‘de 1.1) 'e düştüğünü paylaşan Kalafat, bunun nedeninin kullanıcıların reklamları artık 'fark ediyor' olması ve otomatik olarak  içeriğe odaklandıkları için reklam tıklama oranlarının düşmesi olduğunu söyledi. Ancak Ligatus olarak geliştirdikleri algoritmayla ve yayıncılarının tasarımlarına uygun olarak belirlenen özel reklam alanlarıyla çok daha yüksek tıklama sonuçlarına ulaştıklarını aktardı.

webrazzi-dijital-14

Çalışmaları sonucu, display reklam yapan markalar için yapılan internet aramalarının en az  yüzde 38 arttığını, bunun da marka bilinirliliğini ciddi şekilde arttırdığını paylaşan Kalafat, reklamlara bir de bu yönden bakılmasını gerektiğini vurguladı. Son olarak  internet kullanıcılarının yüzde 84'nün reklamlara hiç tıklamadığı, tıklayanların ise yüzde 8’inin tüm tıklamaların yüzde 85 ini oluşturduğu ve Ligatus olarak  text–image reklamlarında özellikle aktif olarak bilgi arayan okuyucuları hedefleme sağladıklarını da sözlerine ekledi Kalafat.

Yayınladıkları reklamların editoryel içeriğin önemli yerlerinde yer almasının okunma/fark edilme ihtimalini de yükselttiği, tüm bunlarla birlikte gerçekleştirdikleri A/B testleriyle verimliliğin artmasını sağladıkları, Murat Kalafat'ın konuşmasında aktardığı diğer bilgilerdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.