Twitter e-ticaret ekibini kurmaya başladı

Twitter e-ticaret ekibini kurmaya başladı

Twitter’ın gelirlerini çeşitlendirmek adına e-ticaret alanına iddialı bir giriş yapacağı bir süredir konuşuluyor. Twitter’ın yaklaşık 1 yıl önce American Express ile iş birliğine gitmesiyle ciddiyet kazanan söylentiler, ödeme sistemleri konusunda attığı adımlarla daha da somutlaştı. Son gelen haberler ise Twitter’ın e-ticaret konusundaki açılımını şüpheye yer bırakmayacak şekilde netleştiriyor.

Twitter’ın insan kaynakları bölümünde yayınlanan üç farklı ilan firmanın e-ticaret ekibini oluşturmaya başladığını gösteriyor. Ticketmaster’ın eski yöneticisi Nathan Hubbard’a bağlı olarak çalışmak üzere aranan bu yeni çalışanlar Twitter’ın e-ticaret işinin kurulması ve yönetilmesinden sorumlu olacak…

İlanlar yakından incelendiğinde, Twitter’ın doğrudan ürün satmak yerine bir pazar yeri mantığı ile hareket edeceği görülüyor. Yani satıcılar Twitter üzerinden kendi ürün, hizmet ve fırsatlarını sunacaklar ve büyük ihtimalle ödemeyi Twitter doğrudan alarak, kendi payını kestikten sonra kalanı satıcılara aktaracak. Bu noktada olası PayPal entegrasyonu sayesinde gelir paylaşım yöntemini otomatik hale getirmek de bir seçenek olabilir.

Hali hazırda reklam modeline sahip olan Twitter’ın tercih eden markalar için reklam destekli satış seçeneği sunması da mümkün olabilir. Henüz Twitter üzerinden hangi firmaların satış yapmaya başlayacağına dair net bir bilgi yok.

Fakat bundan kısa bir süre önce Re/Code, Twitter üzerinden satışın nasıl gerçekleşeceğine dair olası bir görüntü yayınlamıştı. Fancy.com’un ürünlerinin sitede nasıl sunulacağını gösteren bu görüntü, Twitter’ın e-ticaret yapısının nasıl olabileceğine dair bazı ipuçları içeriyor. Fakat daha kesin bir bilgi için biraz daha beklememiz gerekecek gibi görünüyor…

Twitter e-ticaret ekibini kurmaya başladı

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.