Facebook'un haber uygulaması Paper, ABD dışından nasıl yüklenir?

Facebook'un haber uygulaması Paper, ABD dışından nasıl yüklenir?

Sizlerle ilk kez geçtiğimiz günlerde paylaştığımız Facebook'un haber uygulaması Paper sonunda AppStore'daki yerini aldı. Ancak kötü haber şu: Facebook'un yeni haber uygulaması Paper ABD dışındaki kullanıcılar tarafından indirilemiyor.

Ancak Facebook'un haber uygulaması Paper'ı ABD dışından yüklemenin de bir yöntemi mevcut ve bu da iTunes hesabınızı ABD'de yaşıyor gibi değiştirmekten geçiyor. Haberimizin devamında hem bu işlemi nasıl yapabileceğini size aktarırken, hem de yeni uygulama Paper'ın detaylarına hızlıca bakalım.

Facebook'un 54 MB'lık Paper uygulaması, daha önce tanıtım videosunda izlediğimiz benzer şıklıktaki bir video ile başlıyor. Sizi karşılayan sesli menü, uygulamayı tanıtıyor. Paper'da ilk olarak, kendi Facebook hesabınızdan bazı öğeleri görebiliyorsunuz. Geriye kalan başlıklarda ise tamamen kişisel tercihlerinizle alakalı olarak seçebiliyorsunuz. Burada 9 adet  farklı başlık seçebilmeniz mümkün.

facebook-paper-app

Facebook Paper üzerinden kullanıcılar da içerik oluşturabiliyor. Ancak seçtiğiniz başlıklar altındaki haberler tamamen Facebook'taki Paper uygulamasıyla ilgilenen editörler tarafından seçilerek sunuluyor. Bunun dışında Facebook arkadaşlarınızdan gelen bilgiler ise klasik olarak Facebook'un algoritması üzerinden geliyor. Ancak benim ilk izlenimlerim, Paper'ın daha çok arkadaşlarınızla ilgili haberlere yer veriyor olması. Beğendiğiniz sayfalardan kısıtlı sayıda içerik görebiliyorsunuz.

Uygulamanın en sevdiğim özelliklerinden birisi de bazı yatay fotoğrafların, iPhone'un özelliği sayesinde telefonu sağa sola yatırarak fotoğrafın sağına ya da soluna bakabiliyor olmanız oldu. Bunun yanı sıra,  Paper'ın "Read Later" özelliği de dikkat çekiyor. Pape uyguaması bu alanda Pocket, Instapaper, Pinboard ve Safari'nin okuma listesi ile konuşabiliyor.

Facebook Paper aracılığıyla Facebook hesabınızdan da haberdar olabiliyorsunuz. Facebook Paper üzerinden de aynı Facebook uygulamasında yapabileceğiniz gibi mesajlaşabilmeniz mümkün. Bunun yanı sıra, size gelen arkadaş davetleri ve diğer bildirimleri de aynı Facebook'taki gibi takip edebiliyorsunuz.

Kullanım açısından Facebook Paper oldukça güzel olmuş. Ekranı ikiye bölünmüş vaziyette ve üst tarafta takip ettiğiniz başlıkları seçebiliyorken, aşağıdaki alanda ise bu başlıklarla ilgili farklı mecralardan seçme haberler yer alıyor. Haber anlamında haber okuma deneyimi için oldukça güzel. Bu aynı zamanda uygulamanın neden ABD dışında aktif edilmediğini de kanıtlıyor. Çünkü ABD merkezli haber sitelerinin, dolayısıyla İngilizce haberleri paylaşılıyor. Facebook hızlı davranıp uygulamayı tüm dünyaya açar mı, yoksa her ülke için kendi haber kaynaklarını verme konusunda bir bekleme yapar mı bilinmez. Ancak siz yine de Facebook Paper için sabırsızlanıyorsanız, aşağıdaki yöntemle Paper'ı indirebilmeniz mümkün.

ABD dışındaki kullanıcılar, Paper'ı yüklemek için ne yapmalılar?

  • iPhone ya da iPad'inizden AppStore'u açın ve ekranın en altına gelin
  • Burada "Apple ID: MAİL ADRESİNİZ" yazan kısma dokunun
  • "View Apple ID"yi seçtikten sonra, şifreninizi girin
  • "Change country or region" butonuna tıklayarak, en üstteki United States seçeneğini işaretleyin. Burada herhangi bir eyaleti seçebilirsiniz.
  • Ödeme bilginiz sorulduğunda "None" seçeneğini işaretleyerek işlemi sonlandırabilirsiniz. Bu andan itibaren US App Store'un bir üyesisiniz.
  • Şimdi AppStore üzerinden bu linke tıklayarak veya "Paper" olarak arama yaparak uygulamayı bulup, indirebilirsiniz.

UYARI: Yukarıdaki işlemi yapan kullanıcılar Türkiye AppStore'dan ABD AppStore'a geçiş yapmış olacak ve daha önce Apple'daki kayıtlı ödeme bilgileri silinecektir. Bununla birlikte, eğer hesabınızda harcamadığınız bir bakiye varsa ülke değiştirmeniz mümkün olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.