Twitter’ın e-ticaret adımı somutlaşıyor

Twitter’ın e-ticaret adımı somutlaşıyor

TwitterTwitter uzun süre net bir gelir modeli olmadan, aldığı yatırımlarla varlığını sürdürmeyi başaran ender örneklerden biriydi. Şu anda ise durum biraz daha farklı. Twitter tweetleri, hesapları ve trendleri öne çıkartmayı sağlayan 3 farklı reklam modeline sahip ve gelirleri de hızla artıyor.

2012 yılında 316 milyon dolar gelir elde etmiş olan ve 2014 hedefini 1 milyar dolar olarak belirleyen Twitter’ın bu rakama ulaşmak için en büyük silahlarından biri de gelişmiş reklam hedefleme seçenekleri olacak gibi görünüyor.

Fakat Twitter’ın tek planı reklam değil. Twitter üzerinden alışveriş de giderek ciddiyet kazanmaya başlayan diğer bir alan ve bu konuda gelen yeni haberler T-ticaret’in beklediğimizden daha hızlı hayata geçebileceğini gösteriyor…

“Twitter, Stripe veya PayPal ile anlaşacak”

Geçtiğimiz yılın Şubat ayında Twitter’ın American Express iş birliği ile bu yönde önemli bir adım attığını sizlere aktarmıştık. Re/Code’un kendi kaynaklarına dayandırdığı ve TechCrunch’ın da desteklediği yeni bir habere göre Twitter, Stripe veya PayPal’ın altyapısını kullanarak kullanıcıların sosyal ağ üzerinden kredi kartları ile ödeme yapmalarını mümkün kılacak bir anlaşmaya imza atmak üzere.

Henüz Twitter’ın T-ticaret’i ne şekilde hayata geçireceği kesinlik kazanmış değil ama görünen, Twitter’ın satış yapmak isteyen firmalara pazar yeri bir yapı sunacağı. Twitter ile entegre olacak bu pazar yeri markaların kendi ürünlerini sergileyecekleri ve kullanıcıların da pratik bir şekilde satın alma gerçekleştirebilecekleri bir yapı olması yüksek bir ihtimal.

Twitter ve satıcılar için güzel haber, peki ya kullanıcılar?

Twitter’ın milyonlarca kullanıcısı ile e-ticaret için yeni bir satış noktası haline gelmesi pek çok açıdan mantıklı görünüyor. Markalar hali hazırda Twitter üzerinden pazarlama yapıyor ve yine aynı platform üzerinden bu çabaları satışa dönüştürmeyi tercih edeceklerdir.

Twitter açısından ise gelir modellerini çeşitlendirmek sadece kazancını artırmakla kalmayacak, yatırımcıların gözündeki değerini de daha üst seviyelere yükselmesini sağlayacak.

Geriye denklemin son parçası olan kullanıcılar kalıyor. Eğer Twitter e-ticareti kullanıcıların da benimseyecekleri bir model ile sunmayı başarabilirse son parçada yerine oturmuş olacak.

Peki sizce Twitter üzerinden alışveriş konusunda kullanıcıların tepkisi nasıl olur?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.