Twitter artık daha gelişmiş reklam hedefleme özelliklerine sahip

Twitter artık daha gelişmiş reklam hedefleme özelliklerine sahip

Kullanıcılar arasında son derece popüler olmasına rağmen uzun süre gelir üretmekte zorlanan Twitter, özellikle geçtiğimiz yıldan itibaren bu konuda büyük bir atılıma hazırlandığının sinyallerini vermeye başlamıştı. Bundan kısa süre sonra da dijital pazarlamanın en büyük güçlerinden biri olan hedeflenmiş reklamları duyurmuştu.

2014 içerisinde 1 milyar dolar reklam geliri hedefleyen Twitter’ın bu rakama ulaşabilmesini sağlayacak yapı ise işte bu hedeflenmiş reklamlar. Firmanın blog’unda Kelton Lynn imzalı yayınlanan bir yazı ile bu 1 milyar dolara ulaşmak için Twitter’ın yeni adımını da resmen açıklamış oldu.

Buna göre artık reklamverenler Twitter üzerindeki reklam hedeflemelerine kendi CRM veri tabanlarını ve Twitter ID’lerini kullanabilecekler…

CRM ve Twitter ID hedefleme

CRM yapısında reklamverenler kendi sahip oldukları e-posta listelerini Twitter’a tanıtarak reklamlarının sadece bu e-posta hesaplarını içeren Twitter hesaplarında gösterilmesini tercih edebilecekler. Bu da markalra özellikle remarketing açısından fayda sağlayabilir.

Twitter da artık daha gelişmiş reklam hedefleme özelliklerine sahip

Diğer yandan Twitter ID yapısı ile markalar reklamlarını sadece belirli kriterlere uygun Twitter kullanıcılarına gösterilmesini tercih edebilirler. Twitter profil açıklaması, kullanıcı sayısı, onaylanmış bir hesap olup olmadığı ve geçmiş tweet’leri markaların hedeflemek için kullanabileceği parametrelerden bazıları.

Hedeflenen kitle daha da daraltılabiliyor

Twitter’ın yeni yapısında ayrıca hedeflenen kitleden hariç tutulacak kullanıcıları belirleme özelliği de yer alıyor. Yani reklamverenler kendi CRM listenizde yer almasına rağmen, Twitter üzerindeki takipçi sayısı kriterine uymayan kişilerini hedeflemenin dışında tutabiliyorlar.

Twitter da artık daha gelişmiş reklam hedefleme özelliklerine sahip

Tüm bu yenilikler Facebook’un kısa süre önce dyurmuş olduğu hedefleme özelliklerini hatırlatıyor ve görünüşe göre Twitter bu konuda Facebook’un gerisinde kalmak istemiyor. Bu duyurulan yenilikler ise sosyal medya ve yeni nesil reklamcılığın artık neredeyse bir gerekliliği haline gelen hedefleme konusunda Twitter’ın elini son derece güçlendirebilir gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.