Mutfak ürünleri dikeyinde yer alan Cookplus, Harikalar Mutfağı ile fark yaratmaya çalışıyor

Mutfak ürünleri dikeyinde yer alan bir e-ticaret sitesi olan Cookplus'ın en çok dikkat çeken özelliklerinden birisi mutfak ürünleri sektörüne oldukça hakim olan Karaca Group Yönetim Kurulu Üyesi Emre Karaca tarafından kurulmuş olmasıydı.
Mutfak ürünleri dikeyinde yer alan Cookplus, Harikalar Mutfağı ile fark yaratmaya çalışıyor

cookplus-logo2Mutfak ürünleri dikeyinde yer alan bir e-ticaret sitesi olan Cookplus'ın en çok dikkat çeken özelliklerinden birisi mutfak ürünleri sektörüne oldukça hakim olan Karaca Group Yönetim Kurulu Üyesi Emre Karaca tarafından kurulmuş olmasıydı.

Kuşkusuz bu durum başta fiyat avantajı ve ürün teminatı gibi konularda Cookplus'ı öne çıkartıyor. Örneğin şu an Cookplus, gelen siparişlerin önemli bir kısmını aynı gün içinde kargoya verebiliyor.

Bir yılı aşkın bir süre önce tanıttığımız Cookplus hakkında bazı rakamlara da yer vermek gerekirse; platformun ziyaretçi sayısı aylık olarak ortalama 200 bini geçmiş durumda.

Screen Shot 2014-01-14 at 17.50.26

Ayrıca ziyaretçilerin yüzde 68'inin 'yeni ziyaretçi' olduklarını da ekleyebiliriz. Cookplus hakkında dikkat çekici diğer rakamlar ise ziyaretçilerin ortalama olarak 4 dakika sitede kalması ve platformun ortalama sepet büyüklüğünün 250 TL'nin üzerinde olması.

Harikalar Mutfağı'nda aktif olan yer alan üyeler, Cookplus'ta hediye çekleri ve çeşitli indirimler kazanabiliyor

Yukarıda bahsettiğimiz gibi Karaca Group'un tecrübesini de arkasına alan Cookplus, Harikalar Mutfağı adını berdiği bir yemek tarifi blogu projesiyle de fark yaratmaya çalışıyor. Oldukça kısa bir süre önce tasarımını yemileyen Harikalar Mutfağı, böylelikle 2014 yılına yeni tasarımıyla girmiş oldu. 'Her Güne Bir Tarif' sloganı ile yola çıkan Harikalar Mutfağı'nda 80 farklı blog ve 1500'e yakın yemek tarifi bulunuyor. En çok ilgi çeken kategoriler ise: kek, kurabiye ve tatlı tarifleri olarak sıralanıyor.

harikalar-mutfagi-blog-cookplus

Kısacası Harikalar Mutfağı'nı yemek konusunda blog yazmak isteyenleri buluşturan bir platform olarak tarif edebiliriz. Harikalar Mutfağı'nın en çok öne çıkan özelliğiyse; küçük çaplı bir 'gamification' örneği olarak yazarların; blog platformunda yarattıkları etkileşim sonucu kazandıkları puanları Cookplus'ta hediye çeki olarak kullanabilmesi.

Harikalar Mutfağı'nda yazı yazmak isteyen blogger'lar profil sayfalarına kapak ve profil fotoğrafı, uzmanlık alanı ve sosyal medya bağlantılarını ekleyebiliyor. Kalori, süre ve malzemeye göre filtreleme özelliğine de sahip olan Harikalar Mutfağı, ayrıca mobil uyumlu tasarımıyla dikkat çekiyor.

Cookplus'ın bilinirliliği için online ve offline çok sayıda kanaldan reklamlara devam eden şirket, Harikalar Mutfağı'nın yenilenen tasarımıyla beraber platform üzerinde blogger'ların kendilerini daha rahat ifade edebilmeleri, sosyal paylaşımlar ve etkileşim gibi konularda ilerleme sağlamayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.