Twitter ilgi alanına göre hedeflenmiş reklamları başlatıyor

Twitter ilgi alanına göre hedeflenmiş reklamları başlatıyor

Dijital pazarlamanın geleneksel pazarlama araçlarına göre en büyük avantajları arasında şüphesiz ölçümleme ve hedefleme yer alıyor. Reklam verenler için doğru kitleye nokta atış ile ulaşmak hem kampanyaların etkisini önemli ölçüde artıyor, hem de bütçeler sadece doğru kişiler için harcandığından maliyetler daha düşük tutulabiliyor.

Twitter’ın resmi blogunda duyurduğu yeni reklam modeli ise işte tam olarak bu nedenden dolayı son derece önemli. Yeni uygulama ile birlikte reklam verenler sponsorlu mesajlarını yayınlarken artık Twitter kullanıcılarının ilgi alanlarına göre hedefleme yapabilecekler.

Yaklaşık 3 aydır üzerinde aktif olarak çalışılan bu yeni uygulama Twitter’ın reklam yayıncılığı açısından bugüne kadar attığı en önemli adımlardan biri.

Twitter’ın bu yeni uygulamasında reklam verenler 350’nin üzerinde farklı kategoriye ayrılmış ilgi alanlarını hedefleyebiliyorlar. Bu sayede; açıklamayı yapan Kevin Weil’in örneğinden gidecek olursak; köpeklerle ilgili yeni bir animasyon filmin tanıtımını yapmak istediğinizde Film ve TV başlığı altındaki Animasyon kategorisini, Hobiler ve İlgi Alanları başlığı altındaki Çizgi Film’i ve Evcil Hayvanlar başlığı altındaki Köpekler’i, hedeflenmiş kampanyanız için belirlenmiş ilgi alanları olarak tanımlayabiliyorsunuz.

Bu sayede yayınlanacak Twitter reklamları sadece bu konularla ilgili kullanıcılara gösteriliyor olacak. Bu da reklam verenlerin uzun süredir Twitter üzerinde doğru kitleye ulaşmak için yeterli seçenek olmaması şikayetlerinin önüne geçmiş oluyor.

Bu yeni programdaki diğer önemli bir detay da Twitter’ın en düşük teklifi 50 cent’ten 1 cent’e indirmiş olması. Bu sayede Twitter sadece büyük markalar için değil, küçük ve orta boydaki işletmeler tarafından da tercih edilebilir bir hale dönüşmüş oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.