İlk uyarıları dikkate alınmayan araştırmacılar, Snapchat’i hacklemenin yolunu yayınladı

İlk uyarıları dikkate alınmayan araştırmacılar, Snapchat’i hacklemenin yolunu yayınladı

Bazı konular hafife almaya gelmez. Özellikle de söz konusu olan güvenlik olduğunda. Facebook ve Mark Zuckerberg geçtiğimiz aylarda bu gerçeği oldukça tatsız bir şekilde öğrenmişlerdi. Hatırlayabileceğiniz gibi bir araştırmacı Facebook’a gönderdiği güvenlik uyarısı dikkate alınmayınca, uyarıyı bu kez Zuckerberg’in duvarında yayınlamıştı.

Görünüşe göre şimdi de aynı konuda kendini geliştirmesi gereken 3 milyar dolarlık satın alma teklifini reddeden Snapchat oldu. Ağustos ayında Avustralya araştırmacılar Snapchat’te ciddi bir güvenlik açığı bulduklarını bu sayede tüm kullanıcıların kullanıcı isimleri ve telefon numaralarını elde etmenin mümkün olduğuna dair bir rapor yayınladılar.

Uyarıları Snapchat tarafından dikkate alınmayan araştırmacılar bu kez de Snapchat’i hacklemenin yolunu yayınladılar…

Gibson Security’nin Twitter hesabı üzerinden Snapchat’in 2 güvenlik açığını duyuran araştırmacılar bu sayede uygulamanın 8 milyon kullanıcısının telefon numaralarını elde etmenin mümkün olduğunu söylüyorlar.

Araştırmacıların açıkladılıkları yöntem sayesinde hem iPhone, hem de Android kullanıcıları hedef alınabiliyor. Bu şekilde elde edilebilecek telefon numaraları için ilk akla gelen kullanım şekli bu verilerin toplu olarak satılması. 8 milyon kullanıcının aktif telefon numarasının da çok ucuza gitmeyeceği kesin…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.