Snapchat, Facebook'un 3 milyar dolarlık nakit satın alma teklifini de reddetti

Snapchat, Facebook'un 3 milyar dolarlık nakit satın alma teklifini de reddetti

Son olarak 1 milyar dolarlık bedelle yaptığı Instagram satın almasından sonra Facebook bir başka şirketi bünyesine katmak için yeni ve yüksek bedelli teklifini gerçekleştirdi.

Facebook, bir süre önce Snapchat'e de 1 milyar dolarlık satın alma teklifi sunduğu ve Snapchat'in bunu reddettiği biliniyordu. Anlaşılan Wall Street Journal'daki habere göre, Snapchat Facebook'u bir kez daha reddetmiş ve bu seferki satın alma teklifinin bedeli ise 3 milyar dolar nakit.

Şu anda 100 milyon aktif kullanıcısı bulunan her gün 350 milyon mesajın iletildiği Snapchat karşısında Facebook tarafından Poke uygulaması çıkmış fakat buna rağmen pek de başarılı olamamıştı.

Snapchat'in 23 yaşındaki CEO'su ve kurucu ortağı Evan Spiegel de, sanıyoruz şimdi en azından Mark Zuckerberg kadar 'cool' olmayı başarmış durumda. Facebook'un ilk döneminde ciddi satın alma tekliflerini reddeden Mark Zuckerberg'in yolunu izleyen Evan Spiegel, bu taktikle firmasının değerini de artırmayı başarıyor.

Wall Street Journal'da yer alan habere göre, Evan Spiegel yeni yılık ilk dönemine kadar satın alma ve yatırım tekliflerini düşünmeyeceklerini açıklamış. Snapchat bu yıl içinde birden fazla round yatırım alarak değerlemesini hızlı bir biçimde yükseltmeyi başarmıştı. Snapchat'in, Facebook'un 3 milyar dolarlık teklifini reddetmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.