Dugun.com ve ininal kurucuları Endeavor girişimci ağına seçildi

Dugun.com ve ininal kurucuları Endeavor girişimci ağına seçildi

New York merkezli uluslararası girişimci ağı Endeavor'a 12 ülkedeki 20 girişimden 28 kurucu daha dahil oldu. 51. Uluslararası Seçim Paneli'nde belirlenen girişimciler arasında dugun.com'un kurucusu Emek Kırbıyık ile ininal'ın kurucu ortakları Bülent Tekmen ve Çelik Ören bulunuyor.

Endeavor'ın merkez dışındaki 19. ofisinin açıldığı Dubai'de gerçekleşen seçimde, ABD Miami eyaleti, Fas ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden de girişimciler ilk kez aday oldu ve Endeavor'a dahil edildiler. Böylece ağın büyüklüğü 19 ülkede yerleşik toplam 558 şirketten 872 girişimciye ulaştı.

Bu anlamda dünyanın en geniş girişimci ağı olan Endeavor, büyüme potansiyeli yüksek şirketlere küresel destek, danışmanlık ve networking katkısında bulunuyor. Bu da elbette şirketlerin yatırım cazibesini bir hayli yükseltiyor.

Dubai-Header-blog

Endeavor şemsiyesi altına giren Türkiye merkezli şirketlerden dugun.com, Emek Kırbıyık tarafından 2007'de kuruldu. Site, evlilik hazırlığında olan çiftlerin süreci planlayabilmelerine yardımcı olan bir rehber ve teklif toplama platformu niteliğinde. Temmuz ayında Aslanoba Capital'den 2 milyon dolar yatırım alan dugun.com'un değeri böylece 12 milyon doları geçmişti. Hızlı büyümesini sürdürerek 2015'te yurtdışına açılmayı planlayan şirketin Endeavor ağına dahil olması bu hedefine ulaşmayı kolaylaştıracaktır diye düşünüyoruz.

İlk kez Webrazzi Ödeme Sistemleri’12 konferansında lansmanı yapılan ininal, bankacılık sistemi dışında kalan ve kredi kartlarını internet üzerinde kullanmak konusunda duyarlı kullanıcılara internetten alışveriş yapma imkanı sunan bir ön ödemeli kart. MasterCard, Provus ve ING Bank işbirliği bulunan kart, indirimli alışveriş imkanı da sunuyor.

Dubai'deki 51. toplantıda seçilen diğer girişimler ise Arjantin, Brezilya, Mısır, Yunanistan, Ürdün, Endonezya, Lübnan, Meksika, ABD (Miami), Fas ve BAE merkezli firmalardan oluştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.