Spotify’ın değeri bir yılda 1 milyar dolar artarak 4 milyar dolar oldu!

Spotify’ın değeri bir yılda 1 milyar dolar artarak 4 milyar dolar oldu!

SpotifyMilyar dolar üzeri değerlemedeki internet şirketleri ile ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Hepsi son 2 ay içerisinde gelen haberlere göre Pinterest’in değeri 3,8 milyar dolar, Snapchat’in değeri 3 milyar dolar, Dropbox’ın değeri 8 milyar dolar ve Box’ın değeri 2 milyar dolar seviyelerinde görünüyor.

Milyar dolarlık internet şirketleri ile ilgili son haber ise yakın bir zaman önce Türkiye’ye de açılan Spotify’dan. WSJ’ın haberine göre Spotify yeni yatırımı ile değerini 4 milyar doların üzerine çıkarmayı başardı…

En son 100 milyon dolar yatırım almış olan Spotify’ın o zaman ulaştığı değerleme 3 milyar dolar olmuştu. 250 milyon dolar büyüklüğündeki yeni yatırım Spotify’ın tam 1 yıl sonrasında değerini 1 milyar dolardan biraz daha fazla artırmasını ve değerlemesinin 4 milyar dolara ulaşmasını sağladı.

2011 yılında 300 milyon dolar civarında gelir elde eden Spotify, bu gelirlerini 2012’de 585 milyon dolara çıkartmış fakat buna rağmen yılı yaklaşık 77 milyon dolar zararla kapatmıştı. 2013 yılında agresif bir büyüme planlayan Spotify, bunu gerçekleştirebilmek için yarım milyar doların üzerindeki gelirine rağmen ek yatırıma ihtiyaç duyuyor.

Diğer yandan Finlandiyalı Spotify’ın en büyük rakiplerinden biri olarak kabul edebileceğimiz ABD’li Pandora’nın değeri ise 6 milyar dolara yaklaşmış durumda. Diğer Avrupalı bir rakibi olan Deezer ise bugüne kadar aldığı 150 milyon dolar civarındaki yatırım ile ücretli kullanıcı sayısını 5 milyonun üzerine çıkartmayı başarmış ve kısa zaman önce Türkiye pazarına da giriş yapmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.