Dropbox 8 milyar dolar değerleme ile yatırım alma hazırlığında

Dropbox 8 milyar dolar değerleme ile yatırım alma hazırlığında

Dropbox Dropbox 2007 yılında kurulduğundan bu yana toplam 257 milyon dolarlık yatırım almayı başardı. Businessweek’in haberine göre firma şu anda yeni bir yatırım turu gerçekleştirmek üzere. Daha da etkileyici olan bu yeni yatırım turu ile birlikte Dropbox’ın değerlemesinin 8 milyar dolara ulaşacak olması.

Dropbox en son 2011’de yine 250 milyon dolar tutarında bir yatırım almıştı fakat yeni yatırım ile birlikte şirketin değerlemesi iki katının üzerinde artış göstermiş olacak. 200 milyonun üzerinde kullanıcıya ve 4 milyonun üzerinde kurumsal hesaba ulaşmış olan Dropbox için oldukça başarılı bir gelişme.

Üstelik 8 milyar dolar son zamanlardaki dikkat çekici değerlemelerin çoğunu da gölgede bırakıyor…

Hatırlayabileceğiniz gibi Pinterest yakın zamanda 3,8 milyar dolar değerlemeye ulaşmıştı. Snapchat için Facebook 3 milyar dolar değer biçmiş, fakat Snapchat bu rakama ikna olmamıştı. Yakın zamandaki bu ciddi değerlemeler arasında bir tek Twitter’ın halka arzı Dropbox’ın bu yeni değerlemesinin epeyce üzerinde görünüyor.

Dropbox halka açık bir şirket olmadığı için gelirleri ile ilgili net bilgiler yok ama söylentiler popüler dosya paylaşım servisinin “yüz milyonlarca dolar” kazandığı yönünde. Durum böyleyken 250 milyon dolarlık bir nakit ihtiyacı Dropbox için çok da kritik değilmiş gibi görünüyor.

Fakat her ne kadar Dropbox kendi alanında yüz milyonlarca kullanıcı ve yüz milyonlarca dolara sahip olsa da, rekabetin giderek kızıştığı bir alanda yer aldığını da unutmamak gerekiyor. Örneğin bu güne kadar 312 milyon dolar yatırım almış olan Box önemli rakiplerden biri.

Fakat Dropbox’ın Box’tan biraz daha güçlü rakipleri de var. Microsoft, Google ve Amazon ile rekabette bulunmasına rağmen büyümesini sürdürebiliyor olması Dropbox’ın başarısı ve bu başarısını sürdürebilmek için hem uluslararası satış ekibini güçlendirmeye, hem de yeni satın alma veya iş birlikleri için kendisine haraket alanı sağlayacak bir ekonomik rahatlığa sahip olması önemli.

Bu yeni yatırımın yeni satın almalar ve ortaya çıkabilecek yeni fırsatlarda Dropbox’ın daha hızlı hareket edebilme rahatlığı kavuşması için faydalı olabilir gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.