Google’ın akıllı saati beklenenden önce piyasada olabilir

Google’ın akıllı saati beklenenden önce piyasada olabilir

GoogleTeknoloji devlerinin yeni gözdesi olan giyilebilir teknolojiler alanında her gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Google’ın Glass’ı şu ana kadar bu konuda atılmış en önemli adımlardan biri. Bu sırada Google Glass’ın yaygın satışına henüz başlanmamış olmasına rağmen, dün aktardığımız gibi Google, Glass sahiplerine eskisini alıp geliştirilmiş modelini vereceğini duyurarak yaygın satış öncesi son geliştirmelerini tamalamaya çalışıyor.

Bir sonraki önemli adım ise Apple’dan bekleniyor. iWatch kod adıyla üzerinde çok konuşulan akıllı saat projesi bu alandaki hareketliliği artırabilir. Hatta iddialara göre Microsoft da şu sıralarda kendi akıllı saatini geliştirmek üzerine çalışıyor.

Yaz aylarında aktardığımız gibi Google’ın da akıllı saat yarışına girme niyetinde olduğuna dair iddialar var. Bu konuda yeni bir bilgi ise Google’ın akıllı saatinin beklenenden çok daha önce hazır olabileceğini gösteriyor…

Geliştirme bitmek üzere, üretici arıyor

İlk iddianın da sahibi olan Wall Street Journal’ın yeni haberine göre Google akıllı saati ile çalışmalarının son aşamalarına doğru yaklaşıyor. Geliştirmelerin tamamlanmak üzere olması üzerine firma şu anda Asya’da potansiyel üretici arayışlarına başlamış bile.

Konuya yakın kaynaklara dayandırılan habere göre Google, akıllı saatinde en çok kullanılabilirlik ve pil ömrü konularının üzerinde duruyor. Android işletim sistemine sahip ve dolayısıyla akıllı cihazın özellikleri ile uyumlu Android uygulamalarının kullanılabilmesi beklenen cihazın, seyahat halindeki kullanıcılar açısından en faydalı özelliklerinden biri ise Google Now entegrasyonu olacak gibi görünüyor.

2018 yılına gelindiğinde giyilebilir teknolojik cihazların 485 milyon adet satış rakamına ulaşmasının bekleniyor olması firmaların bu konudaki heveslerinin nedeni açıkça ortaya koyuyor. Akıllı saat denildiğinde ilk olarak akıllara tabi ki Pebble geliyor. Bu sırada Samsung da kendi akıllı saati Galaxy Gear’i tanıtmış, hatta etkileyici bir reklam filmi ile dikkat çekmişti.

Bakalım Google bu hızlı devam eden rekabette kendi saati ile aradan sıyrılmayı başarabilecek mi...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.