TeknoJumpp hızlandırma programında ABD'ye gidecek 8 girişim belirlendi

TeknoJumpp hızlandırma programında ABD'ye gidecek 8 girişim belirlendi

teknojummp-odtu-hizlandirma-programi-girisimOrta Doğu Teknik Üniversitesi'nin bu yıl açılan girişim hızlandırma programı TeknoJumpp'ın ABD'ye gitme fırsatı sunduğunu Mayıs ayında sizlerle paylaşmıştık. 3 Haziranda başlayan program ilk dönemdeABD'ye gidecek 8 girişimi belirledi.

Seçilen 18 şirket için birçok konuda eğitimler, danışmanlık desteği sağlayan TeknoJumpp Türkiye programı 19 Ağustos'ta ODTÜ Teknokent’te düzenlenen Sunum Günnü etkinliğinde girişimcilerle yatırımcıları buluşturdu. ABD’de iş geliştirme ve yatırım alma potansiyeline göre yapılan değerlendirmeler sonucunda 18 şirket arasından seçilen 8 şirket ABD'de biletini kaptı.

1 Eylül Chicago'ya giderek müşteri geliştirme konusunda uygulamalar yapacak bu şirketler, 20 Eylül'de oradaki yatırımcıların karşısına çıkacak. 22 Eylül tarihinde ise Silikon Vadisi’ne geçecek ve müşteri geliştirme, yatırım alma çalışmalarını sürdürecek.

Y Combinator Sunum Günü ve Girişim Fabrikası Sunum Günü girişimlerinden sonra TeknoJumpp'ta seçilen 8 girişimilerde bilimsel çalışmalar, sağlık ve güvenlik konuları öne çıkıyor.

bama teknolojiRobogait (Bama Teknoloji): Yürüme yeteneğinin tekrar kazanımı ve geliştirilmesi için kullanılan robot destekli yürüyüş rehabilitasyon sistemi. 2010 Ocak ayında Ankara'da kurulmuş ve tıbbi cihazlar sektöründe mekanik-elektronik-yazılım alanlarının kesiştiği noktada yenilikçi işler çıkarmak istiyor.

infodifIntelligent Video Surveillance (Infodif): Görüntü işleme teknolojileri üzerine uzun yıllardır çalışmakta olan İnfoDif, ağ veya internet tabanlı görüntü aktarımı, görüntü işleme, video analizi ve kaydı, yapay görme, medikal görüntü işleme gibi yüksek teknolojik altyapı ve birikim gerektiren konularda yazılım altyapıları ve sistem çözümleri üretiyor.

kimolaSocial TV Analytics (Kimola): Semantik teknolojilerde uzman Kimola, büyük veri tabanlı bulut hizmetler sunuyor. social TV Analytics hizmeti de TV mecrasında reklam harcaması yapan şirketlerin akıllı bütçe yönetimi yapabilmelerini sağlayan bir öngörü ve ölçümleme araçları sunuyor.

momend yazilimWapLog (Momend): 'Freemium' gelir modeliyle tüm mobil ortamlarda (wap, mobil , Android, iOS) hizmet sağlayan yeni bir arkadaş keşif platformu olarak tanıtılıyor.

Yerel ve küresel çapta yeni arkadaşlarla tanışmanızı sağlayan girişime m.waplog.com adresinden de ulaşılabiliyor.

mobilusİnvidyo (Mobilus): Eve ve küçük ofisler için kamera izleme ve kayıt hizmeti sunuyor. 3 dakikadan az bir sürede kurulan, hesaplı ve ölçeklendirilebilir bir kamera izleme çözümü olarak pazarda yer almak istiyor.

speednextSpeedNext: Kısaca külfetsiz bir şekilde televizyonculuğa adım atmanızı sağlıyor. Kodlama, tasarım, sunucu veya 'encode' işlemlerini üstleniyor. Videolarınızı bilgisayarınızdan veya video sitelerinden direkt sunucunuza aktarabiliyorsunuz. Yayın akışınızı oluşturup dilediğiniz yerden canlı yayın yapabiliyorsunuz.

picus securityPicus Security: Kurum güvenlik kontrollerinin ne derece koruma sağladığını, bulut üzerinden ve yerel ağ üzerinden alan uzmanlığı gerektirmeksizin test eden bir yazılım çözümü.

Hata tespit ve iyileştirme önerileriyle kurumların itibar kaybının ve maddi zararının önüne geçmeye çalışıyor.

ruba teknolojiÜrodinami Medikal Simülasyon Sistemi (Oruba): Simülasyon sistemi sayesinde tıp öğrencileri ve sağlık personeli ürodinami alanındaki eğitimlerini tamamen güvenilir bir ortamda ve tamamen başarıya odaklı bir şekiilde sürdürerek tecrübelerini artırabiliyor ve yeni teknikler öğrenebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.