Girişim Fabrikası Sunum Günü'nde 8 girişim yatırımcıların karşısına çıktı

Girişim Fabrikası Sunum Günü'nde 8 girişim yatırımcıların karşısına çıktı

Özyeğin Üniversitesi, Turkcell ve TEB işbirliği ile hayata geçirilen Girişim Fabrikası için bugün sunum günüydü. Turkcell Tepebaşı Plaza’da gerçekleştirilen etkinlikte 8 girişim yatırımcıların karşısına çıktı.

12 haftalık bir girişim geliştirme programı uygulayan Girişim Fabrikası, Galata İş Melekleri (Galata Business Angel) ile girişimlere 15 bin dolarlık destek sunarak yatırımcıların karşısına gerçek anlamda işe başlamış girişimler çıkarıyor.

Bu yıl Girişim Fabrikası’nda 22 projeden 9 proje mezun olmuş. Bu girişimlerin 6’sı satış yapıyor ve bu şirketlerde 52 kişi çalışır duruma gelmiş.

Girişim Fabrikası 2014’te 300 bin TL’yi girişimcilik hayali kuran ama işini nasıl yapacağını bilmeyen girişimcilere ayırarak yeni başarılı projeler arayışına girecek.

Bugün burada Türk internet sektörünün bilinen yatırımcılarının olduğunu hatırlatarak hemen bu girişimleri sizlere tanıtalım.

girisim-fabrikasi-2

Collade: 10 kişiden küçük ekipler için proje yönetim uygulaması olarak tasarlanan Collade, Bora Gökalp ve Serdar Büyüktemiz tarafından kurulmuş.

Raporlama imkanı sunan Collade, Asana, Trello gibi proje yönetim uygulamalarıyla Flowdock gibi daha çok direkt grup iletişime odaklı uygulamaların arasında kalıyor. Collade, modern bir arayüz ve kolay kullanım özellikleriyle teknoloji girişimlerini yakalamak istiyor.

Gelir modeli ‘freemium’. 1-3 kullanıcı için ücretsiz olarak kullanabiliyor, bunun üzerinde ise ücretli hesaplar var. Şu anda 9 ücretli hesabı ve 50 kullanıcısı var.

50 bin dolar yatırım arayan Collade, mobil uygulamasını da önümüzdeki aylarda yayına alacak.

Yumag: Dijital kişisel mizah dergisi olarak kendini tanıtan bu girişim sevdiğiniz içerikleri bir araya getiriyor. Web tabanlı bir hizmet olan Yumag, mobil ve Facebook uygulamaları ile kullanıcılarıyla sürekli olarak iletişimde kalmak istiyor.

Burak Özaydın ve Engin Tutlu tarafından kurulan girişimi mizah dünyasından destekleyen isimlerde var.

Telif ihlalinin önüne geçmek isteyen, dijital yayınların yükselişinden faydalanmak isteyen Yumag kurucularıı, 10 günde 198 okur ve 61 çizere ulaşmış. Gelir modelini  komisyon, kurumsal çalışmalar gibi farklı modellere dayandırıyor.

Giysi Cini: Didem Yeni ve M. Gökay Borulday tarafından kurulan bu girişim akıllı ve sosyal sanal gardırop olarak tanımlanabilir. Temel olarak kadınların beğendiği ürünlerin fotoğrafını çekerek dijital ortamda saklamasına dayanıyor ve Giysi Cini kullanıcılara çeşitli tavsiyelerde bulunuyor. Girişim gelir modelini ise fiziksel mağazalara yönlendirme yapma üzerine oturtmuş.

2012 de test sürecine başlayan Giysi Cini’nde 10 binden fazla üye, 50 bin civarında ürün ve 270’den fazla marka yer alıyor. 400 bin dolar yatırımla oyunlaştırma vb. yeniliklerle kullanıcı sayısını ve etkileşimini artırmak istiyor.

girisim-fabrikasi-1

Yeşil Bill: Binalar için sosyal enerji yönetimi yazılımı. Şahin Çağlayan ve Burak Sefer tarafından kurulan girişim akademik ve iş dünyasından danışmanlara sahip. Temel olarak yüzde 30’a kadar enerji verimliliği sağlamak istiyor.

Web tabanlı bir enerji yönetimi yazılımı olan Yeşil Bill, elektrik tedarikçilerinin özelleştirilmesi, regülasyon gelişmelerini birer fırsat olarak görüyor ve pahalı yazılımları satın alamayan kullanıcılara uygun bir seçenek olarak ulaşmak istiyor.

Ücretli üyelik tipine göre özelleştirilmiş tasarruf planı, tüketim/üretim tahmini, alarmlar raporlamalar sağlıyor.

Temmuz 2013’te 364 bin serbest elektrik tüketicisi olduğunu söyleyen girişimciler 350 bin TL yatırım arayışında.

Havooz: Büyük veri saklama ve analizi yapıyor. Dr. İsmail Arı ve Melih Koca tarafından 2011 yılında kurulmuş. Ekip bu konuda oldukça deneyimli ve bölgenin en iyi yeteneklerine sahip olduğunu düşünüyor. Eldeki verinin farklı şekillerde yorumlanıp anlamlandırılmasını sağlıyor.

Son kullanıcı ile kurumsal havuz arasındaki boşluğu doldurmak isteyen girişimciler 2014 itibariyle 10 milyar dolara ulaşması beklenen bir pazardan pay almak istiyor. KOSGEB’den destek alan Havooz, Avea’ya 60 bin dolarlık bir satış yapmış ve işlerinin hızlandığını ifade ediyor.

Yatırım ihtiyacı 500 bin dolar. Takımı genişletmek, belki ABD’de ofis açmak gibi hedefleri var. Gelir hedefi 1. yılda 250 bin dolar, 2. yılda 500 bin dolar, 3. yılda 1.750 milyon dolar.

Yemek Guru: Elinizdeki malzemeye göre kişiselleştirilebilir tarif arama motoru yapma fikri Ümit Ünker, Barış Adalı ve Ekrem Aksoy tarafından hayata geçirilmiş. Tecrübeli girişimciler bu alanda sistemli bir portal geliştirmeye başlamış ve yemek akademileriyle işbirliği yapmış ve/ya yapıyor.

Gelir modelleri arasına SMS tabanlı sorgulamayı da dahil eden Yemek Guru, sosyal bir yemek platform geliştirmek için 260 bin TL yatırım arayışında.

Ebrand Value: 10 aydır yalın halde geliştirilen Ebrandvalue, büyük veri analiziyle gerçek zamanlı olarak şirketlerin değerini belirlemeye çalışıyor. Marka değeri, müşteri ve rekabet analiz aracı olarak bu alanda uygun fiyatlı bir çözüm olarak tanıtılıyor.

Prof. Tolga Akçura ve Murat Lostar’ın başında olduğu ekip yerel şirketlerden büyük şirketlere kadar ulaşma potansiyeline sahip. Müşterilerine 400 bin doların üzerine çıkan iş teklifleri verir duruma gelmiş. İnternet üzerinden, direkt satış ve dağıtım kanallarıyla müşteri kazanıyor ve yurtdışına açılmayı hedefliyor.

Daha önce bizzat Tolga Akçura’dan dinlediğim EbrandValue’nün sürekli veri ve algoritma güncellemeleriyle dinamik bir sistem olduğunu söyleyebilirim.

500 bin dolarlık yatırımla New York’ta bir ofis açmak ve yeni sektörlere giriş yapmak istiyor.

Shop Krowd: Kişisel benzerliklere odaklanan internetten alışverişe yönelik hizmetler sunan Shop Krowd’un kurucuları İlke Karaboğalı ve Selim Aytuna.

718 bin aktif kullanıcı, 3.9 milyon kullanıcı hareketine sahip Shop Krowd klasik tavsiye sistemlerinin ötesine geçerek müşterilerine yüksek geri dönüşler sunmak istiyor. Gelir modelini de satış yönlendirmelerinden alınan komisyonlara dayandırıyor.

300 bin dolar yatırımla ekibini güçlendirmek ve henüz başlanan analiz raporlamaya dayalı gelir kanalını daha da geliştirmek istiyor.

Girişim Fabrikası'nda sunum yapan girişimler bugünlük sona eriyor. Etkinliğin sektörel anlamda çok değerli olduğunu bu tip günlerin daha sık gerçekleştirilmesini umuyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.