Facebook reklamları Shutterstock görselleri ile zenginleşiyor

Facebook reklamları Shutterstock görselleri ile zenginleşiyor

Dünyanın en büyük online reklam platformlarından biri olan Facebook, bugün önemli sayılabilecek bir yenilik duyurdu.

Şirketten gelen açıklamaya göre Facebook üzerinde reklam yayınlayan herkes artık dünyanın en büyük fotoğraf arşivlerinden biri olan Shutterstock'u ücretsiz olarak kullanabilecek.

Reklamverenler, aşağıda ekran görüntülerini paylaştığımız sayfada olduğu gibi, verdikleri reklamla ilgili Shutterstock arşivinde arama yapabilecek ve dilediği fotoğrafı seçip kullanıcılara sunabilecek.

Facebook konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kaliteli görsellerin reklam performanslarında önemli bir etkisi olduğunu vurguladı. Shutterstock'un tüm arşivinde arama yapabilecek olan reklamverenler, herhangi bir ekstra ücret de ödemeyecek. Söz konusu yenilikle ilgili olarak Shutterstock tarafından gelen açıklamayı ise şurada okuyabilirsiniz.

facebook-ads-shutterstock

Konuya Shutterstock tarafından bakacak olursak arama API'si vasıtasıyla Facebook'ta reklamverenlere arşivini açacak olan şirket, çok sayıda potansiyel müşteriye de ulaşmış olacak. Ayrıca bu gelişmenin diğer reklam platformlarını; Shutterstock başta olmak üzere stok fotoğraf arşivleriyle bir ortaklığa gitme noktasında harekete geçirebileceğini de tahmin edebiliriz.

Facebook artık reklamverenlere A/B testing imkanı da sunuyor

Facebook'un açıkladığı bir diğer yenilik ise reklamverenlerin A/B testing yapabilecek olması. Bu şu anlama geliyor; reklamverenler artık bir reklam için birden fazla görsel yükleyip bu iki görselin performansını karşılaştırabilecek. Böylelikle Facebook üzerinde reklam yayınlayan şirketler, ölçümleme konusuna yeni bir boyut katarak reklam alanı içinde kullanıcıya sunulan görsellerin performansını ölçerek maksimum verimi almaya çalışacak.

Bu iki yenilik de kuşkusuz reklamverenler için önemli gelişmeler. Özellikle küçük çaptaki Facebook reklamverenleri hem Shutterstock arşivini, hem de A/B özelliğini kullanarak kampanyalarında ciddi iyileştirmeler yakalayabilirler. Bu arada Facebook'un duyurduğu bu iki gelişmenin birkaç hafta içinde yayına girmesi bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.