Google Reader alternatiflerinden biri olan Digg Reader, 26 Haziran'da geliyor

Google Reader alternatiflerinden biri olan Digg Reader, 26 Haziran'da geliyor

Google'ın bundan yaklaşık 3 ay önce Google Reader'ı kapatacağını açıklamasından sonra RSS dünyasında çok sayıda gelişme yaşandı. Sizlere detaylıca aktardığımız gibi Feedly, Google Reader'ın 1 Temmuz'da kapanmasının ardından en güçlü alternatif gibi duruyor.

Diğer yandan RSS dünyasının merakla beklediği oyunculardan biri de Digg. Google'ın açıklamasının hemen ardından Google Reader için alternatif bir ürün çıkaracağını açıklayan şirket, dikkatleri üzerine çekmişti. Aradan geçen yaklaşık 3 aylık bir sürenin ardından Digg, bahsettiği ürünle ilgili resmi blog'undan önemli bir açıklama yaptı.

digg-reader-1-ekran-goruntusu
Digg Reader'ın paylaşılan ilk görüntüleri

26 Haziran tarihinde tamamen açılacak olan ürünün adı Digg Reader olarak belirlenmiş. Şirket yaptığı açıklamada Digg Reader'ın ilk etapta basit, kolay ve hızlı bir okuma deneyimi sunacağını belirtti. Ayrıca Digg Reader kendi içinde içerikleri önem sıralarına göre listeleyen bir yapıya da sahip olacak.

Digg Reader'ı geliştirmeden önce ürünü hem ilk olarak hem de tutkuyla kullanacak kişilerle (power user) konuştuklarını aktaran ekip; 'power user' olarak adlandırılan kesimin şu üç madde üzerinde önemle durduğunu söyledi: hız, kolaylık ve Google Reader'dan yedek alabilmek. Digg ekibinin 1 Temmuz'dan sonraki 60 günde ise odağında şu konular bulunacak: Android uygulaması geliştirmek, hız, kullanıcı yorumlarını dinlemek, daha iyi bir sıralama ve filtreleme mekanizması, Buffer ve IFTTT gibi üçüncü parti uygulamalarla entegrasyon.

digg-reader-2-ekran-goruntusu
Digg Reader'ın paylaşılan ilk görüntüleri

Kısaca Digg Reader bahsettiğimiz temel özellikler ve iOS uygulaması ile şu anki Digg'in bir parçası olarak hayatlarımıza dahil -ücretsiz olarak- olacak. Yaklaşık 90 günlük bir sürede, 5 kişilik bir mühendislik ekibi tarafından geliştirilen uygulamanın RSS dünyasında 1 Temmuz sonrası edineceği yeri hep beraber göreceğiz. Ancak Feedly haricinde ortada genele hitap eden ve 'sağlam' bir alternatif olmadığını düşünecek olursak Digg Reader'ın pazarda iyi bir yer kapmak için şansı bir hayli yüksek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.