Android Geliştirici Günleri 1000 kişinin katılımıyla gerçekleşti

Android Geliştirici Günleri 1000 kişinin katılımıyla gerçekleşti

Webrazzi olarak İletişim ve Medya Sponsoru olduğumuz Android Geliştirici Günleri etkinliği, geçtiğimiz hafta sonunda Ankara'da düzenlendi. Yaklaşık 1000 katılımcıya ev sahipliği yapan organizasyon aynı zamanda 20'si yabancı olmak üzere toplamda 63 konuşmacıyı ağırladı.

Android dünyasının tanıdık isimlerini de ağırlayan etkinlikte katılımcılar, Chris Tuttle'a ait olan Google Glass'ı da deneme şansına eriştiler. Ayrıca stand alanında yapılan çok sayıda eğlenceli yarışma ve tanıtım, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Bir önceki yazımızda da sizlere aktardığımız gibi etkinlik sırasında bir de Hackathon düzenlendi. Hackathon'a katılmaya hak kazanan 16 kişi 9 farklı ekibe ayrılıp aralıksız 24 saat kod yazarak Android platformu için birer mobil uygulama geliştirdiler. Hackathon sonrasında dereceye giren 4 uygulamaya baktığımızda; oyundan sosyal ağa, sosyal ağdan sosyal sorumluluk projesine kadar birbirinden farklı alanlarda ürünlerin ortaya çıktığını görebiliyoruz.

android-gelisticisi-gunleri-hackathon
Android Geliştirici Günleri kapsamında düzenlenen Hackathon'dan bir kare

Hackathon'un yanında yine sizlere haber verdiğimiz gibi etkinlik kapsamında bir de TURN8 adı verilen bir girişimcilik yarışması düzenlendi. 3 saat içerisinde bir fikir maratonu şeklinde tamamlanan yarışma sonunda 4 grup ön elemeyi geçmeyi başardı. Yarışma kapsamında diğer ülkelerden ön elemeyi geçen gruplarla tekrardan bir değerleme yapılacak, bu değerlendirmenin ardından kazanan grup, Dubai'de fikirlerini gerçekleştirme imkanı için ulaşım, konaklama ve danışmanlık gibi kaynaklara sahip olacak.

android-gelistirici-gunleri-ekip
Android Geliştirici Günleri'ni düzenleyen ekip

Etkinlik sonrasında organizasyonun koordinatörü olan Ahmet Oğuz Mermerkaya'ya ADD'nin ardından neler düşündüğünü, önümüzdeki seneki etkinliğin planlarınnn belli olup olmadığını sorduk, kendisinin verdiği yanıt şu şekildeydi: "Niyetimiz Türkiye'de küresel ürünler çıkması için bir kıvılcım olmaktı. Ayrıca Türkiye bu etkinlik ile Google tarafında kendinden söz ettirdi. Türkiye'deki GDG'ler dünyadaki diğer GDG'lerin yapmadığı çevre ülkelerdeki GDG'lleri burada toplamayı başardı. Seneye bu işin nasıl olacağını topluluğumuzdaki insanlar karar verecek. Sanırım daha uluslararası hale getirme için yeni bazı hamleler yapılacaktır."

Android Geliştirici Günleri etkinliğine katılan 1000 kişi gerek organizasyonun uluslararası boyutu gerek ise bünyesinde düzenlenen yarışmalar ile oldukça dolu bir 2 gün geçirdiler diyebiliriz. Bu gibi başarılı etkinliklerin sektör için artarak devam etmesini diliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.