Square de hediye kartı kullanımına adım attı

Square de hediye kartı kullanımına adım attı

Mobil ödeme konusunda en radikal çıkışlardan biri olan Square, bu kez hediye kartı geliştirmesi ile dikkat çekmek istiyor. Bu yenilik Square'ın Paypal ile rekabetinde de yeni bir cephe açıyor.

Square uygulaması güncel olan kullanıcılar istedikleri kişiye 100 dolara kadar  istedikleri bir tutarda hediye kartı gönderebiliyor. Belli bir mekana özel gönderilebilen kartlar normal Squre harcamaları gibi kullanılabiliyor. Bunun yanında iOS 6 kullanıcıları için kartlar Passbook'a da ekleniyor.

Starbucks'tan yatırım alan ve 7 bin kahve dükkanına yayılan Square mobil ödeme sistemi, hediye gönderimi konusunda Starbucks'ın arkasından gidiyor. Zira ne kadar verimli olduğunu bilmesek de Starbucks Square'dan daha önce mobil uygulama içinde hediye kartı uygulamasına başlamıştı.

Her şeye rağmen bu yenilik Square'ın yeni kullanıcılar kazanması için kesinlikle faydalı olacaktır. Kanada'ya da açılan Square, şu an için ABD'de Starbucks'lar dahil olmak üzere 200 bin iş yerinde kullanılabiliyor ve bu sayı gün geçtikçe artıyor.

Jack Dorsey'nin Ağustos 2011'de günlük 4 milyon işlem çeken girişimi, 2012'de yıllık 10 milyar dolar hacmini geçerek istikrarlı bir büyüme gösterdiğini ispatlamıştı. Mobil ödeme pazarında yeni kullanıcı kazanmanın önemi düşünülürse hediye kartı uygulaması bu alana odaklanan Paypal'a karşı iyi bir hamle sayılabilir.

Diğer yandan Wrapp ve Fyonk gibi online ticarete dönük hediye kartı uygulamalarının da bu değişimden etkileneceğini düşünebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.