Mağaza etkileşimli sadakat uygulaması Boni pazara çıktı

Mağaza etkileşimli sadakat uygulaması Boni pazara çıktı

Bu sene Webrazzi Startup12'de boy gösteren mobil sadakat uygulaması Boni.me bu yıl en çok dikkatimi çeken girişim oldu diyebilirim. Özel bir Ar-Ge süreci sonunda geliştirilen Boni nihayet pilot uygulamasını tamamladı.

Boni'nin gerçek pazarda ilk pilot uygulaması Finansbank desteğiyle Avrupa'nın en büyük alışveriş merkezi yatırımcısı ve işletmecisi olan ECE Group'un İstanbul Beylikdüzü'ndeki yeni yatırımı MarmaraPark'ta gerçekleşti. Artık bu AVM'de gezen Boni kullanıcıları uçak bileti, kiralık araba, sinema bileti, kahve, bowling gibi çeşitli hediyeler kazanacak ve kendilerine özel teklifler alabilecek.

Tekrar açıklayacak olursak Boni'nin geliştirdiği patent korumalı teknoloji, (röportajımız) alışveriş merkezi ve mağaza gibi kapalı alanlarda dar ve geniş kapsamlı konum belirleme yapmaya imkan tanıyor. Bu yetenek kullanıcı ve marka verileriyle anlık olarak işlendiğinde ortaya etkili bir pazarlama ürünü çıkmış oluyor.

Perakendede aranan kullanıcı-mağaza etkileşimini ortaya koyan Boni, sadece alışveriş yapma değil, vitrin gezme, mağaza ziyareti ve mağaza içi aktiviteleri de değerlendirerek kullanıcıları ödüllendiriyor. Yapılan ilk pilot uygulama da Boni'nin uygulanabilirliği konusundaki şüpheleri yok ediyor.

Sarper Sılaoğlu'nun kurucusu ve fikir sahibi olduğu Boni, Verifone'un SVP'si Soner Çaşur'u kurucu ortak ve CEO olarak bünyesine katmış. Çaşur'un hedefi Boni'yi geliştirmek ve önümüzdeki günlerde daha fazla noktaya uygulamak.

1 Aralık 2012 itibariyle kapalı test sürecinden çıkan Boni uygulamasını App Store'dan indirebilirsiniz. Uygulamanın tasarımı çok cezbedici gelmeyebilir ama bunu başlangıç olarak kabul ederek ürüne odaklanmanızı tavsiye ederim. Zira Boni ülkemizde teknolojik anlamda üretilen yegane girişimlerden biri ve benzer girişimler için de cesaret verici olabilir.

Umarım alışverişte gezmeyi seven kadınlar yüzünden erkekler Boni'ye mesafeli yaklaşmaz. :D

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.