Boni.me: Yakın alan tabanlı mobil sadakat uygulaması - Webrazzi Startup'12 Lansman

Startup12'de sahneye çıkan 7. girişim Boni.me oldu. Sarper Sılaoğlu'nun fikir sahibi ve kurucularından olduğu Boni, bulunduğunuz konumuza bağlı olarak

Startup12'de sahneye çıkan 7. girişim Boni.me oldu. Sarper Sılaoğlu'nun fikir sahibi ve kurucularından olduğu Boni, bulunduğunuz konumuza bağlı olarak alışveriilerinizde avantaj sağlayan bir mobil sadakat uygulaması.

Sarper Sılaoğlu, Boni'yi sahnede Arda Kutsal ile uygulamalı olarak detaylı şekilde anlattı. Zira Boni, mobil uygulamasının yanında kendi elektronik cihazlarına bağlı olarak çalışan bir teknolojik bir girişim.

Boni'nin mobil uygulaması ile kısa ve uzun mesafe iletişime geçen bu cihazlar İTÜ Elektronik Haberleşme Bölümü'nde kurulan çalışma grubu ile çalışmış. Sılaoğlu, bu noktada işin teknik tarafında akademik dünyanın iş dünyasından daha bilgili olduğunu da sözlerine ekledi.

Sılaoğlu'nun anlattığı ilk cihaz, 100m2’ye kadar kapsama sunuyor. İkinci cihaz, birincinin küçük modeli ve alışveriş mağazalarının reyonlarına yerleştirebileceği büyüklükte. İlki elektrik bağlantısıyla, ikincisi pille çalışıyor. Bir mağazada bu iki cihazdan istediğiniz kadar kullanarak müşterilerle her noktada iletişim kurabiliyorsunuz.

İlk ürünü üniversitede geliştirdikleren ekip sonraki ürünleri kendi içinde yapmış ve 3 tane patent başvurusu ile 2 tane devlet ar-ge desteği almış. Alışveriş ve hizmet sektörüne, zincirler ve yerel işletmelere odaklandıklarını söyleyen Sılaoğlu, oerakendecilerin ihtiyaçlarını müşteriyi içeri çekme ve müşteri içerideyken onunla etkileşim kurma olarak açıklıyor. Son noktada ise elbette satınalma oranını ve sepet tutarını arttırma var.

Boni'nin çalışma modeli de tamamen bu cihazlar üzerinden konum doğrulama ve mağazaların müşterilerine çeşitli fırsatlar sunmasına dayanıyor. Bir mağazada Boni'nin konum yakalama cihazlarını kullandığınızda o mağaza sizin orada olduğunuzu bilerek örneğin, 5 kere ziyaret ettiğinizde 50 lira kazanın gibi fırsatlar sunuyor.

Her bir işletme kampanyalarını bağımsız olarak tasarlayabilir. Üyeler ücretsiz iPhone ve Android uygulamasını açtığında teklifi görüyor. Tabii işletmeye gittiğinde mobil uygulamanın açılması gerekiyor. Boni, bu sayede işletmeye, müşterisi kapıdan içeri girerken etkileşim kurduğu bir araç oluyor ve müşterinin eylemlerine karşılık ödül kazandırıyor.

Boni, Sılaoğlu'nun anlattığına göre hem küçük ve büyük işletmelerin kendi uygulamalarına altyapı sağlayacak hem de kendi uygulaması üzerinde bu kampanyaları sunacak.

Gelelim Boni'nin iş modeline. Her işletmeye verilecek ilk cihaz ücretsiz. Bu cihaz talebe karşılık gönderiliyor. Ardından kullanım başına işletmeye bir fatura kesiliyor. Yani Boni üyeleri her bir ziyaretinde veya satın alma sonrasında işletmeler belli bir ücret ödüyor.

Boni'nin kazanılan ödüllerin elde edilmesi için geliştirdiği cihaz ise girişimin 3. özel ürünü. İnternet bağlantısına ihtiyaç duymayan bu cihaz da telefonuzu yaklaştırdığınızda, telefonun internet bağlantısını kullanarak doğrulama yapıyor. USB bağlantısı ile ister kasaya, ister POS cihazına entegre edilebiliyor veya termal yazıcıya bağlanarak ve fiziksel kupon basılmasına olanak tanıyor.

Özetlemek gerekirse Boni, NFC'nin daha gelişmiş bir modeli ile sabit konum tanımlaması yapıyor ve kullanıcılarını perakende mağazalarındaki aktivitelerine göre ödüllendiriyor.

Sılaoğlu sunumunun sonunda katılımcılara bir sürpriz yaptı ve 111 kişiyi Boni’ye davet etti. Twitter'da #boni adını kullanarak ileti gönderirseniz siz de ilk kullanıcılardan olabilirsiniz.

Webrazzi Startup’12’ye katılan 100 kişi Boni’nin kapalı beta testine dahil olabilecek. 10 kişi Boni’nin cihazlarına sahip olacak. İster mevcut uygulaması, isterse yeni yapacağı uygulama için teknolojisini sunacak. Yani Boni cihazları tedarik edilecek ve uygulamanın içine gömüleceği yazılım verilecek.

Sılaoğlu, son olarak 1 kişiye de Boni A.Ş.’den hisse vereceklerini söyleyerek yatırıma açık olduklarını söyledi.

 

Webrazzi Startup'12 Sponsorları

Elmas Sponsor

Microsoft Türkiye

Platin Sponsor

iLab Ventures

Altın Sponsor

Çalışkan Kızılyel Hummingbird Ventures IBM

Dijital Medya Sponsoru

Sosyal Medya Sponsoru

İletişim Sponsoru

Destekleyenler

Endeavor Türkiye Etohum Keyground

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.